Keretből kicsapó hullámokkal és az előrefelé nyúló hajóval igazán mozgalmas a Lego Ideas készlete, melyben A cápa című horror ikonikus jelenete épül meg.

Előszeretettel nyúl olyan népszerű sorozatokhoz a Lego, mint a Star Wars vagy a Harry Potter, melyekből már rengeteg szett jelent meg, de nem maradt ki a netflixes Stranger Things sem. Most viszont a Jurassic Park ikonikus jelenete és a Vissza a jövőbe időgépe után egy újabb kultikus filmből készült szett, a Steven Spielberg rendezte Jaws, magyarul A cápa készletével egy rajongói ötlet valósult meg.

Ez tipikusan egy olyan Lego, aminek összerakásához illik megteremteni a megfelelő alkalmat.

Ehhez ideális esetben a háttérben fogyaszthatod A cápa című filmet, amihez nem kell a pincében porosodó lejátszót és a VHS kazettát sem elővenni mióta ekkora teret nyert a streaming. Steven Spielberg horrorját az amerikai nézők már 1975 júniusának közepén megnézhették, Magyarországra azonban csak tíz évvel az eredeti premier után érkezett meg a Peter Benchley novellája alapján készült film.

Mivel a film ötven év után is töretlenül népszerű, ezért nem csoda, hogy Johnny Campbell ötlete a Lego Ideas online pályázatán könnyedén elérte a tízezer szavazatot. Az eredeti terv alapján csak a hajó és a cápa készült el, a Lego tervezői viszont átdolgozták a szettet, így egy kisebb keretbe foglalt dioráma lett a végeredmény.

Maga Steven Spielberg is megjelenik a Lego kilencven másodperces kisfilmjében, melyben A cápa ikonikus jeleneteit kreálták újra. A 21350-es számú szetthez azonban három másik minifigura jár, ezek Martin Brody rendőrfőnököt, Matt Hooper tengerbiológust és Sam Quint tengerészt mintázzák. Bruce, a cápa pedig akár önállóan is kiállítható a saját állványán.

Összeépítve 59 centiméter hosszú, 20 centiméter széles a Lego, a hajó árbóca pedig 35 centiméter magasra nyújtózik. A 1497 elemből álló készlet legnagyobb és egyben legszebb eleme az Orca névre keresztelt hajó, melynek fedélzetén ott sorakoznak a jellegzetes sárga hordók is. A részletes kidolgozás és a printelt elemek igazán igényes gyűjtői darabbá teszik a 64 ezer forintos szettet.

Ez is érdekelhet:

Gyönyörű szett a Lego fehér Lamborghini Countach

Nagyon jól fog mutatni a vitrinben a fehér Lego Countach.

Elegáns és impresszív a Lego Orient Express

Rajongói ötletből lett csodás készlet a Lego Orient Express.

A 100 éves londoni telefonfülkét ünnepli a Lego készlete

Akár a mobiltelefont is mellé lehet majd állítani, hogy jól nézzen ki az asztalon.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nem kell nagyon mélyre ásnod, hogy láthasd Lady Gagát teljesen meztelenül

Igazi szünidei horrormatiné lett Stephen King ötvenéves regényéből

Ezt nézd, mennyire hihetetlenül jó arc a Budapesten fotózkodó Woody Harrelson!

További cikkeink a témában