Keretből kicsapó hullámokkal és az előrefelé nyúló hajóval igazán mozgalmas a Lego Ideas készlete, melyben A cápa című horror ikonikus jelenete épül meg.

Előszeretettel nyúl olyan népszerű sorozatokhoz a Lego, mint a Star Wars vagy a Harry Potter, melyekből már rengeteg szett jelent meg, de nem maradt ki a netflixes Stranger Things sem. Most viszont a Jurassic Park ikonikus jelenete és a Vissza a jövőbe időgépe után egy újabb kultikus filmből készült szett, a Steven Spielberg rendezte Jaws, magyarul A cápa készletével egy rajongói ötlet valósult meg.

Ez tipikusan egy olyan Lego, aminek összerakásához illik megteremteni a megfelelő alkalmat.

Ehhez ideális esetben a háttérben fogyaszthatod A cápa című filmet, amihez nem kell a pincében porosodó lejátszót és a VHS kazettát sem elővenni mióta ekkora teret nyert a streaming. Steven Spielberg horrorját az amerikai nézők már 1975 júniusának közepén megnézhették, Magyarországra azonban csak tíz évvel az eredeti premier után érkezett meg a Peter Benchley novellája alapján készült film.

Mivel a film ötven év után is töretlenül népszerű, ezért nem csoda, hogy Johnny Campbell ötlete a Lego Ideas online pályázatán könnyedén elérte a tízezer szavazatot. Az eredeti terv alapján csak a hajó és a cápa készült el, a Lego tervezői viszont átdolgozták a szettet, így egy kisebb keretbe foglalt dioráma lett a végeredmény.

Maga Steven Spielberg is megjelenik a Lego kilencven másodperces kisfilmjében, melyben A cápa ikonikus jeleneteit kreálták újra. A 21350-es számú szetthez azonban három másik minifigura jár, ezek Martin Brody rendőrfőnököt, Matt Hooper tengerbiológust és Sam Quint tengerészt mintázzák. Bruce, a cápa pedig akár önállóan is kiállítható a saját állványán.

Összeépítve 59 centiméter hosszú, 20 centiméter széles a Lego, a hajó árbóca pedig 35 centiméter magasra nyújtózik. A 1497 elemből álló készlet legnagyobb és egyben legszebb eleme az Orca névre keresztelt hajó, melynek fedélzetén ott sorakoznak a jellegzetes sárga hordók is. A részletes kidolgozás és a printelt elemek igazán igényes gyűjtői darabbá teszik a 64 ezer forintos szettet.

Ez is érdekelhet:

Gyönyörű szett a Lego fehér Lamborghini Countach

Nagyon jól fog mutatni a vitrinben a fehér Lego Countach.

Elegáns és impresszív a Lego Orient Express

Rajongói ötletből lett csodás készlet a Lego Orient Express.

A 100 éves londoni telefonfülkét ünnepli a Lego készlete

Akár a mobiltelefont is mellé lehet majd állítani, hogy jól nézzen ki az asztalon.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Magyar lakásba magyar bútort – és ne is akármilyet, minőségit!

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Ezekből a fotelekből még nagyobb élmény filmet vagy meccset nézni

További cikkeink a témában