Évtizedek óta szinte csak dísznek vannak kint az utcán a piros telefonfülkék Londonban, az okostelefonok korában egyszerű látványosságnak számítanak. Most viszont akár az asztalodon is ott lehet a Lego Ideas készletével.

1921-ben az angol posta helyezte el az első szabványos nyilvános telefonfülkét, de a K1-es még nem az a fülke volt, amelyet szerte a világon ismernek. 2021-ig tizennégy K1-es maradt az Egyesült Királyságban, ennek több mint a fele múzeumokban és gyűjteményekben található. Mivel az első telefonfülke megjelenésével sokan nem voltak elégedettek, ezért a K2-es már egy 1924-es verseny eredménye volt. Ebben olyan fülke tervezését tűzték ki, melyet elfogad a londoni Metropolitan Boroughs, aki nem támogatta a K1-es telepítését. 2024-re éppen száz évesek lettek ezek a piros kis telefonfülkék, ezért pont aktuális a Lego Ideas szettje is. A British Telecom továbbra is kitart mellette, hogy ezeknek a fülkéknek van helye az utcán, hiszen a brit kultúra része, valamint új funkciókat nyertek, így sokban minikönyvtárat vagy életmentő pontot alakítottak ki defibrillátorral.

Elérte a tízezer szavazatot, ezért a Lego tervezői megfontolták a rajongó által beküldött ötletet, ezt követően kidolgozták és február 4-étől megvásárolható lesz az angol telefonfülke. Nem önmagában, hanem egy kis dioráma részeként jelenik majd meg, melynek alja térköves burkolatot jelenít meg, mellette villanyoszlop, mögötte pedig kerítés található. A fülke mellett éppen van hely egy mobiltelefonnak is, így tartónak is kiváló.

Nyitható ajtaja mögött kis plakátok találhatóak és kétféle készüléket is bele lehet majd építeni, így a régebbi és a modernebb változat is megjelenhet benne. Az 1460 darabos készletet összeépítve egy 19 centiméter széles, 15,6 centiméter mély és 30 centiméter magas utcarészlet áll majd össze. Lego Insiders tagok már február 1-jétől beszerezhetik a 21347 számú szettet, a boltokban pedig 4-től lehet leemelni a polcról a 48 ezer forintért kínált londoni telefonfülkét.

Ez is érdekelhet:

Természettudományi múzeumot lehet építeni a Lego legfrissebb szettjéből

Vannak benne vicces jelenetek és játék, de ez a háromszáz eurós Lego felnőtteknek szól.

Elegáns és impresszív a Lego Orient Express

Rajongói ötletből lett csodás készlet a Lego Orient Express.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés