Nem kíméli a Lego a Star Wars filmek rajongóit és a készletek elkötelezett gyűjtőit, hiszen folyamatosan jelennek meg a szépen kidolgozott gyűjtői darabok, melyek sorába most a Venator csillagromboló érkezik.

Minden Star Wars tematikájú készlet csúcsa nekem még mindig a Millennium Falcon egyre értékesebb gyűjtői kiadása, ami több mint 7500 darabból áll össze, de büszkén feszíthez majd mellette a Venator parancsnoki csillagromboló is, melynek nagy helyet kell majd szorítani a térben annak, aki nem befektetési céllal vásárolja, hanem valóban ki is rakja.

Már az összeszereléshez sem érdemes a nappali dohányzóasztala felett görnyedni, mert mert a méretei, az 5374 elem és a derekad is megkívánja majd a rendes építői környezet kényelmét. A hatalmasra nőtt űrhajót a végén egy állványon lehet kiállítani, továbbá két minifigura, egy huszadik évfordulós kocka és nyomtatott adattábla is van a Venator mellé, ahogyan az egy UCS készlethez illik.

Zseniálisan néz ki a Lego X-szárnyú vadászgépe

Gyűjtőknek szánják, és pontosan úgy is néz ki, mint egy komoly Lego készlet.

109 centiméteres hosszával, 32 centiméteres magasságával és 54 centiméteres szélességével éppen akkora, mint a Lego korábbi Birodalmi Csillagromboló készlete (75252 számú szett). Hatszázötven eurós vagy 264 ezer forintos árával tényleg a gyűjtőkre céloz a Lego Venator, ezért is kínos apróság, hogy több matricát is ragasztani kell majd az összeszerelés közben.

Rex kapitány és Juralen admirális áll a Venator alatti tábla mellett.

Baromi látványos jelenség lesz a hatalmas űrhajó, mely nagyobb szerepet kapott a 2005-ös Sithek bosszújában, de más Star Wars részekben is feltűnt már különböző formában. Ellentétben a Birodalmi Csillagrombolóval, ennek a látványát nagyon feldobják a szürke alapon megjelenő piros elemek.

Akinek ott van a polcán az említett Millennium Falcon, a Birodalmi Csillagromboló vagy az AT-AT, és nem hagyta ki az X-szárnyút sem, az egész biztosan remegve várja majd az október 1-jétől elérhető Venatort.

Ez is érdekelhet:

Fantasztikusan néz ki a Lego Concorde

Húsz évvel a szuperszonikus utasszállító utolsó útja után megjelent a Lego Concorde.

Erőddel térnek vissza a kalózok a Legóhoz

Egyértelműen azokhoz szól a kalózos Lego szett, aki gyerekként játszott vele vagy vágyott rá.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában