Színükkel és vidám megjelenésükkel a virágok és más növények mindig feldobják a teret, de ezt sokszor nem adják könnyen. Még a legszívósabb kaktusznak is kell egy kis törődés, de az online megbeszélések közepébe visító kávégép és a csöngető futár mellett a locsolás hamar a tennivalók listájának másik oldalára kerül. Ezt egyedül a Lego dísznövények élhetik túl.

Minden másnál jobban bírják a ridegtartást a Lego virágok, melyeknek egy csepp víz sem kell, miután a plasztikszáruk a vázába került. Mintha színes vágott virágok díszítenék a komódot, csak ezek soha nem kezdenek majd el szomorúan kókadozni.

Tökéletesen illeszkedik a korábbi készlethez a Lego vadvirágokat idéző, gazdagon tömött csokra.

Egészen apró részletességgel épülnek meg az utolsó sziromig a 939 darabos készletből a gondozásmentes virágok. A felnőtteknek szóló kollekcióban nemcsak moduláris házak vagy ikonikus járművek jelennek meg, hanem a hatalmas robotok mellett mostanra egy egész botanikus sorozat alakult ki.

2021-ben jelent meg hasonló készlet elsőként, a Lego bonszai fával indította az építőelemekből összeállított, dekorációs műnövények sorát, amelynek zöld leveleit a cseresznyefa-virágzást idéző színekre lehet cserélni.

Nyugtató őszi színekkel visszafogottabb a szárított virágokat megjelenítő, asztaldíszként használható készlet.

Ennek központi elemét a gerbera és a rózsa adja, valamint az évszakra jellemző sárgás és barnás színvilág. A két részből álló készlet nemcsak arra ad lehetőséget, hogy akár több darabot össze lehessen kapcsolni, hanem az építési folyamat is megosztható.

Láthatóan több fronton is nagyon ráment a felnőttkészletekre a Lego. Kutatásuk szerint a felnőttek nyolcvan százaléka aktívan keres új utakat a kikapcsolódásra, többségük pedig játékkal szakad ki a szürke hétköznapok mókuskerekéből.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

New Orleans-i dzsesszklub hangulatát hozza a Lego új készlete

Felnőtteknek szól a Lego új moduláris épülete, mely az éjszakai élet elegánsabb oldalát mutatja meg.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában