Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megjött az HBO Max első nagy dobása, a Love Life, ami olyan, mintha a Szex és New York visszalépne kb. ötöt a harsányságából, és leköltözne a Föld nevű bolygóra.

Kicsit zavarba ejtően is sok az egyezés az HBO két sorozata között, de házon belül koncepciót nyúlni nem gáz, főleg, ha annyit változtatsz rajta, hogy az anyja is alig ismerjen rá. A Love Life-ban nem divatőrült barátnők kavarnak mindenkivel, a középpontjában egyetlen lány áll, Darby, akinek a szerelmi élete egy kész katasztrófa. Darby szakmailag sem áll a csúcson, egy múzeumban dolgozik asszisztensként, de valami komolyabb melót szeretne, csak éppen nem tudja, mi legyen, mondjuk úgy, hogy a nagyfokú toszódás szakaszában van, ami nem nagyon akar véget érni.

Nem talál magának normális pasit, pedig szeretne már egy komolyabb kapcsolatot. A sorozat annak történetét meséli el, hogy 10 rész alatt kiken keresztül találkozik az igazival, vagy legalábbis ezt ígéri, aztán nyilván, ha bejön a buli, majd jön a második évad egy kis csavarral. A főhősnőt Anna Kendrick alakítja, és aki ez alapján arra számít, hogy sok szemforgatás, tétován ide-oda topogás, kedves mosoly és cukiskodás jön orrba-szájba, az nem jár rossz helyen, mert az executive producerként is jelen lévő Kendricknek ez megy a legjobban, nem nagyon bújik ki ebből a szerepéből, már ha szerep ez egyáltalán.

A sorozat antológiaként hivatkozik magára, ami egyrészt nem túlságosan igaz, jó, egy egészen picit igen, hiszen minden egyes részben egy-egy új kapcsolatot mesél el kb. fél órában a széria, de van itt egy, az első, ami úgy tűnik, átível majd a többi részen. És igen, van Darbynak barátnője is, akinek szintén gázos a szerelmi élete, bár nem úgy látszik első blikkre. Magyarul: csak vannak itt barátnők, akik ide-oda kavarnak, nem a divatban és az írásban, hanem a művészi világban próbálnak érvényesülni, már legalábbis Darby, és van itt sok szembe jövő pasi, akik rövidebb-hosszabb úton a főhősnő bugyijában kötnek ki. De egyből itt van az első kavarás, Mr. Big… akarom mondani Augie, aki csak nem tűnik el, vagy legalábbis nagyon úgy látszik, hogy visszatérő karakter lesz a Love Life-ban. Bár ha hihetünk az IMDB-nek, akkor meglepő módon mégis Bradley lehet a helyi Mr. Big, de ez majd úgyis kiderül a "ki lehet Eric Cartman apja" című epizódban. Simán lehet, hogy eljutunk odáig a 10. részre.

Míg a Szex és New York valahol mindig is egy fancybb vonalat követett, a Love Life egy teljesen földhöz ragadt, totálisan életszerű változata a kapcsolati vígjátékoknak, ami a másik executive producertől, Paul Feigtől nem áll annyira távol. Itt nincsenek túlzások, nincsenek elérhetetlen dolgok, minden a legegyszerűbb verzióban kerül eléd, és talán pont ezért kissé súlytalanabb is.

A Love Life egy nagyon kellemes sorozat az első három része alapján, aminek a gyenge pontja egyértelműen a főhősnő karakterének teljes érdektelensége, de persze lehet, hogy még csak most kezd Darby belemelegedni a dolgokba, a harmadik rész végére jut el ugyanis arra a pontra, hogy nem kell mindig áldozatnak lennie, néha igenis átállhat a másik oldalra, és kihasználhat egy-két férfit, ha normálisan áll a dolgokhoz, és ez mindkét fél részéről okés egy éjszakára.

A május 27-én indult HBO Max első nagy dobásának szánják ezt a sorozatot, amit az HBO GO azonnal elhozott hozzánk is, az első három részt már lehet nézni magyar felirattal. Nem feltétlenül csajos sorozat, viszont nagyon kedves, és laza, ami a jelenlegi helyzetben olyan, mint egy falat kenyér. Simán maradunk a végéig. Csak ne kezdjenek el ezek a lányok Manolo Blahnikot hordani, és koktélozgatni.

Ez egy ilyen tornacipős-kávés sorozat, amiben az egyetlen hihetetlen mozzanat, hogy a kedves, visszafogott lányt könnyebb ágyba vinni, mint egy kispárnát. De igazából pont ezért nézi majd mindenki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.