Úgy tűnik, hogy a Deadpool orbitális sikerét látva a DC zöld utat adott a Lobo-projectnek, mi pedig boldogabbak már nem is lehetnénk. Ez az arc az egyetemes képregény-bestiárium legkúlabb karaktere.

Korábban már többször felreppent a hír, hogy végre vászonra adaptálják az elvetemült űrrocker kalandjait - egy ízben még Guy Ritchie neve is felmerült lehetséges rendezőként -, de ezek a tervek sorozatosan dugába dőltek. Mivel azonban a Deadpool egy hónapja megállás nélkül termeli a zsét, a DC felfogta, hogy bizony lehet fantázia egy tizennyolcas-karikás Lobo-filmben. Gyorsan fel is kérték a jövőre tervezett Wonder Woman és a Pán forgatókönyvét is jegyző Jason Fuchsot, hogy izzadjon ki egy épkézláb szkriptet.

Egyelőre csak ennyit lehet tudni, de mi már ennek is úgy örülünk, mint hülyegyerek a csattogós lepkének. Lobo ugyanis simán a legnagyobb arc, akit valaha képregények lapjaira kanyarintottak.

A faszi a Czarnia nevű bolygó szülötte, finoman szólva sem egy érzelgős típus, ugyanis szülőbolygóját szó szerint kiirtotta, de mentségére szolgáljon, hogy ez nem volt teljesen szándékos a részéről. Megvan az a nagyon hasznos képessége, hogy konkrétan elpusztíthatatlan, ugyanis már egyetlen sejtből is képes újraépíteni magát. A halhatatlansága nem csak ebből a képességéből táplálkozik; a Lobo's Back című sztoriban ugyanis egyik ellenfele megölte, de a túlvilágon annyira képtelen volt beilleszkedni (bedarált mindenkit, aki az útjába akadt), hogy a Menny és a Pokol fejesei az öröklétben először és utoljára igazolást állítottak ki neki, hogy nem halhat meg.

Magyarországon csak a remek Lobo - Maszk című történet jelent meg nyomtatásban (nem számítva egy érdeklődés hiányában nem befejezett képregényfolyamot), így nem annyira ismert figura, de nyugaton hatalmas kultusza van. Nem hiába, ugyanis kedvenc czarniai fejvadászunk igazi badass, egy alkalommal még Supermant is félhülyére verte, miközben non-stop köpdösi magából a majdnem vállalhatatlanul morbid poénokat.

Ha sikerülne egy képregényhű mozis feldolgozást összehozni, borítékoljuk a világsikert.

És ezt olvastad már?
Guillermo del Toro közzétette az Avatar második részének első kritikáját
.