A hatalmon lévő Néphatalom Párt törvényileg tiltaná meg a kutyaevést Dél-Koreában.

Dél-Koreában többek között 1150 kutyatenyésztő telep, 34 vágóhíd, 219 forgalmazó cég és mintegy 1600 kutyát felszolgáló étterem működik.

A párt politikai vezetője szerint a kutyaevést tiltó törvényjavaslatot még idén beterjesztik, amely után háromévnyi türelmi időt és pénzügyi támogatást kapnának az érintett vállalkozások, a bezárás mellett döntő cégeket pedig külön kompenzációt kapnának.

Kutyahúsfogyasztást tiltó kezdeményezésre akadt példa már korábban is, de az iparág szereplői miatt azok rendre elhasaltak.

Az állatvédő szervezetek is abban bíznak, hogy ezúttal sikerül a kutyahúsfogyasztás betiltásáról szóló párbeszédnek elérnie egy kritikus szintet. Amennyiben ez így lesz, ahhoz hozzájárulhat az is, hogy a dél-koreai elnök, Jun Szok Jol elnök felesége, Kim Keon Hee eddig is ellenezte a kutyahúsevést, az elnöki pár pedig nemrég kóborkutyákat fogadott örökbe.

Ezek is érdekelhetnek:

Így ünnepel egy japán milliárdos: kibérelte a palermói opera- és színházat – egy hétre

Az vesse rá az első követ, aki még nem bérelt ki soha egy opera- és egy színházat a születésnapjára. Egy másik kontinensen. 1400 vendégnek.

(Forrás: 444)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában