Polina Reznik orosz hobbifotós és urban explorer, aki az olyan elhagyatott helyek megszállottja, melyekből csak úgy sugárzik a történelem, az elmúlt korok minden öröme és fájdalma. Egyik újabb felfedezése még minket is megihletett.

A Torzsoki járás egyik Isten háta mögötti falujában bukkant rá egy olyan házikóra, amilyet nem gyakran láthat az utazó. A kis faház homlokzatán látható jegyzés szerint az első tulajdonosok azt 1946-ban építették, a történelem egy igen viharos időszakában, ami talán közvetlenül hozzájárult ahhoz, hogy a valaha elbűvölő otthon ma már egyre romló állapotban, kiüresedett magányban ijesztgeti az arra járókat.

Polina kiderítette, hogy a mézeskalácsházra hasonlító épület utoljára egy Viktor Arszenyevics Ivanov nevű helytörténészé volt, de azt nem sikerült megtudnia, hogy mi történt a tulajdonossal.

Polina Instagram-oldalát egyébként érdemes átnyálazni, ha érdekelnek az ehhez hasonlóan látványos helyek és különösen a Szovjetunió korának történelmi emlékei.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Instagram)

És ezt olvastad már?
Egyes francia golfklubok felmentést kaptak az aszály miatti öntözési tilalom alól, ezért a tiltakozók betont öntenek a lyukakba