A fiatalok körében is igen népszerű sorozat, a Stranger Things negyedik évadában nagy szerephez jutott a zene, ami miatt nemcsak egy 37 éves dal került fel ismét a toplistákra, de a Metallica Master of Puppets című dala is hatalmasat ment az elmúlt hetekben.

Azt mondjuk túlzás lenne kijelenteni, hogy a Metallica a Netflix sorozata miatt jött újra divatba, hiszen a csapat népszerűsége évtizedek óta töretlen, de az tény, hogy nagyon sok fiatal a széria miatt keresett rá először a metálformáció zenéjére, és ennek köszönhetően az együttes rengeteg új rajongóval gyarapoodott.

Még a tagok is megszólaltak az ügyben, és a tinik legnépszerűbb videomegosztó platformján, a TikTokon üdvözölték az új fanokat. „Akár csak negyven órája, vagy negyven éve vagy rajongó, a zene mindannyiunkat összeköt” – mondták, ám mielőtt összeborultak volna az öreg és az ifjú rockerek, hogy együtt teremtsék meg a világbékét, egy tini tiktokkernek sikerült kitalálnia, miért is nem kellene rajongani a Metallicáért.

A Serena Trueblood néven nyomuló 22 éves influenszer ugyanis Problémás a rajongásod? című videósorozatában rendesen ráhúzta a bandára a vizes lepedőt. A Metallica eltörlésére felhívó klipecskéjét már közel félmilliószor nézték meg, a kommentszekcióban pedig úgy elszabadultak az indulatok, hogy Serena végül letiltotta a hozzászólás lehetőségét.

A hölgy már a videó első másodperceiben ledobja az atombombát:

a Metallica antiszemita.

Ezt az igen meredek kijelentést Serena azzal támasztja alá, hogy a James Hetfield gitárján látható kereszt szerinte közismert neonáci jelkép, és azt állítja, hogy a tagok többször is használták a náci karlendítést koncertjeiken és fotózások során.

Nyugalom, a videó később csak még durvább lesz. Figyelj csak!

@serenatrueblood I find it intersting that they only cared about gatekeeping in their fandom when they started getting big agaib from Stranger Things. Thy only care about what lines theor pockets #metallica #metal #isyourfavproblematic #stanculture #cancelculture #fyp p.s. sorry dad #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound - Serena Trueblood

Serena azt is állítja, hogy a Metallica viccet csinált az Alice in Chains énekesének heroinfüggőségéből, sőt, napokkal Kurt Cobain halála után már a Nirvanát ekézte, zéró együttérzést tanúsítva a zenész halála miatt.

A tiktokker még azt is felemlegeti, hogy Axl Rose rasszizmussal vádolta a bandát, amiért nem vitték el magukkal Ice-T-t a turnéjukra,

a BLM-mozgalom beindulásokar pedig nem adakoztak a fekete szervezetek részére.

Ha te is megérezted a fenti videóban látható fikázást körüllengő izzadságszagot, hidd el, nem vagy egyedül, ugyanis épp a videó alatti kommentszekcióban beinduló Metallica-fanok felháborodása vezetett ahhoz, hogy végül Serena kikapcsolta a kommentelés lehetőségét. Még mielőtt a hozzászólások eltűntek volna, azért olyan friss rajongók is szép számmal akadtak, akik a klipecske miatt hamar kiábrándultak újdonsült kedvenceikből.

Az egyik kommentelő például konkrétan ezt írta:

„istenem, bárcsak láttam volna ezt a videót, mielőtt megvettem a Metallica-pólómat!”

Ami, jobban belegondolva, annyira zseniálisan kínos, hogy simán meg lehet benne látni a pusztító iróniát. A Metallica még nem reagált az egyre népszerűbb videóra, és őszintén reméljük, hogy ez így is marad.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában