Sokáig a Netflix előnye megkérdőjelezhetetlen volt, kiváltképp az amerikai piacon, a streamingóriás szülőhazájában. Vége a dicsőséges időknek.

A szolgáltató ugyanis Észak-Amerikában végül elveszítette vezető szerepét, és nem biztos, hogy kitalálod, melyik platform ült fel a trónra.

Az Amazon Prime Video előzte be a Netflixet, ami számunkra azért lehet meglepő, mert Magyarországon ez a platform nem annyira kedvelt, mint akár a Netflix, akár az HBO Max vagy a Disney+.

A Parks Associates nevű piackutató cég közölte a hírt, de azt azért meg kell említeni, hogy mivel a Prime Video már jó ideje nem hozza nyilvánosságra az előfizetői számát, a piackutató pedig nem közölte, milyen mérési metodikával jutott erre az eredményre, a dolgot egészséges fenntartással kell kezelni. A Parks mindenesetre már hosszú ideje végzi a méréseit és mindig megbízhatónak számított.

A harmadik helyre egyébként idén visszatért a Hulu, ami egy év után vette vissza a dobogós helyezést a Disney platformjától. Ez a mi szempontunkból pedig azért érdekes, mert Magyarországon a Hulu egyes tartalmai épp a Disney+-nak köszönhetően elérhetőek.

Azt is tudni kell, hogy a Netflix az elemzések szerint világszinten még mindig abszolút vezet az előfizetői számok tekintetében, a trónfosztás csak az észak-amerikai piacon ment végbe.

(forrás: Deadline, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Még mindig sokkal többet tévéznek a magyarok, mint amennyit neteznek
További cikkeink a témában