Az orosz-ukrán háború miatt márciusban a McDonald's felfüggesztette oroszországi egységeinek működését, majd májusban úgy döntött, hogy végleg kivonul az országból, a hátrahagyott éttermeket pedig egy helyi vevőnek értékesíti.

A kivonulás elemzők szerint első körben 1,4 milliárd dollár veszteséget jelent az Oroszországban 30 éve működő világcégnek, melynek vezérigazgatója, Chris Kempczinski elmondta, hogy tartják magukat a cég alapértékeihez, ezért a veszteségre való tekintet nélkül meglépik a dolgot.

A biznisz villámgyorsan végbement, a Meki éttermeiről már egy ideje elkezdték leszerelni a jól ismert arany boltíveket, és most végre bemutatták azt is, hogy a cég jogutódja milyen logóval fogja kidekorálni az átadott egységeket.

Ezzel itt:

A látványhoz még biztosan szoktatniuk kell a szemüket az oroszoknak. Az új franchise neve még nem derült ki. Korábban olyan hírek is felreppentek, hogy My Burger névvel nyit ki az étteremlánc, de erről utóbb kiderült, hogy kacsa.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy egyes egységek már vasárnap megkezdik a működést, vagyis legkésőbb akkor meg fogják tudni a vevők, hogy mit lehet kérni Big Mac helyett.

(forrás: Gizmodo, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában