Az 1989-es Patrick Swayze-féle Országúti diszkó modern remake-je vegyes fogadtatásban részesült, de ez a számokon egyáltalán nem látszik.

Ugyanilyen vegyes érzelmei lehetnek a film rendezőjének, Doug Limannek, aki egyfelől azt nyilatkozta, hogy ez lett élete legjobb alkotása, másfelől pedig rendesen kiverte a balhét, amiért a filmet nem küldte a mozikba az Amazon. A film fejlesztése ugyebár még az MGM égisze alatt kezdődött el és akkor még magától értetődő volt a filmszínházas premier, csak aztán a stúdiót felvásárolta az Amazon, ennek a fejesei pedig úgy döntöttek, hogy a kész alkotást egyenesen a cég streamingplatormjára, a Prime Videóra küldik. Liman ezen annyira berágott, hogy bojkottot hirdetett saját filmje ellen, ez azonban a jelek szerint nem igazán érdekelt senkit.

Az új Országúti diszkó szerintünk sem lett tökéletes, de azért meg tudtuk látni az erényeit és kiválóan szórakoztunk rajta.

Idejét sem tudjuk, mikor láttunk utoljára ilyen akciófilmet

Az Országúti diszkó azokat az időket idézi, amikor még simán elvitt a hátán egy filmet az, hogy Van Damme ötpercenként spárgába vágta magát.

Most pedig az is kiderült, hogy ezzel nem voltunk egyedül, a film ugyanis házon belül elképesztő rekordot döntött:

az Amazon jelentése szerint a műsorszámot március 21-i streamingpremierje óta nem kevesebb mint 50 millió néző tekintette meg.

Ez abszolút rekord, hiszen korábban a Prime Videón soha egyetlen műsorszámot sem láttak ennyien ilyen rövid idő alatt. Jennifer Salke, az Amazon MGM Studios elnöke a teljesítményt forradalmi sikernek nevezte és megköszönte azt a film sztárjainak, kiemelve a szerinte fenomenális Jake Gyllenhaalt.

Nos, lehet szeretni vagy utálni a remake-et, de ezzel a brutális számadattal felesleges vitatkozni.

(Forrás: Deadline)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés