A világ talán legharciasabb állatvédő szervezete, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) németországi tagozatának egyik fejese igen kemény felhívással élt az állatbarát nők felé.

A német szárny szóvivője, Daniel Cox szerint ugyanis a férfiaknak fel kellene végre ébredniük, és a vérszag helyett át kellene állniuk a tofu illatára. Mivel azonban a toxikus férfiasság szerinte nem engedi, hogy a hímek leálljanak a húsevéssel, ezért

a nőknek kell segíteniük, mégpedig úgy, hogy nem bújnak ágyba olyan férfiakkal, akiknek az étrendjében a különböző meggyilkolt állatok húsa is szerepel.

Nem, a csávó nem viccel, sőt, a sajtónak nyilatkozva egészen pontosan körülírta, ki is a PETA igazi ellensége: Németország grillmesterei, akik azt hiszik, hogy azzal kell bizonyítaniuk a férfiasságukat, hogy húst fogyasztanak. És ez még nem minden!

Cox szerint tudományosan is bizonyított, hogy a toxikus maszkulinitás hozzájárul a klímaváltozáshoz, épp ezért a húsfogyasztókra brutális adókat kellene kivetnie a kormánynak, ha a szexmegvonás nem lenne nekik elég ahhoz, hogy leálljanak ezzel a rossz szokással.

Az ötlet természetesen komoly indulatokat váltott ki, és nemcsak azok körében, akik nem akarnak dönteni a huncutkodás és a rántott hús között.

A The Telegraph által megszólaltatott parlamenti képviselő, Alicia Kearns például kikérte magának a javaslatot, hiszen szerinte ez rendkívül szexista és azt sugallja, hogy a nők nem is élvezik a szexet, hanem fegyverként használják azt. Emellett az sem tetszett neki, hogy az ötlet rútul a heteroszexuális kapcsolatokra fókuszál.

Mi speciel nem érezzük sértve magunkat semmilyen tekintetben, már csak azért sem, mert a PETA részéről ez az egész csak egy okos mediahack, ami annyira hajmeresztőre sikerült, hogy nyilvánvalóan megette mindenki, aki imád az ilyen túlkapásokon csámcsogni.

(forrás: LADbible, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna