A világ talán legharciasabb állatvédő szervezete, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) németországi tagozatának egyik fejese igen kemény felhívással élt az állatbarát nők felé.

A német szárny szóvivője, Daniel Cox szerint ugyanis a férfiaknak fel kellene végre ébredniük, és a vérszag helyett át kellene állniuk a tofu illatára. Mivel azonban a toxikus férfiasság szerinte nem engedi, hogy a hímek leálljanak a húsevéssel, ezért

a nőknek kell segíteniük, mégpedig úgy, hogy nem bújnak ágyba olyan férfiakkal, akiknek az étrendjében a különböző meggyilkolt állatok húsa is szerepel.

Nem, a csávó nem viccel, sőt, a sajtónak nyilatkozva egészen pontosan körülírta, ki is a PETA igazi ellensége: Németország grillmesterei, akik azt hiszik, hogy azzal kell bizonyítaniuk a férfiasságukat, hogy húst fogyasztanak. És ez még nem minden!

Cox szerint tudományosan is bizonyított, hogy a toxikus maszkulinitás hozzájárul a klímaváltozáshoz, épp ezért a húsfogyasztókra brutális adókat kellene kivetnie a kormánynak, ha a szexmegvonás nem lenne nekik elég ahhoz, hogy leálljanak ezzel a rossz szokással.

Az ötlet természetesen komoly indulatokat váltott ki, és nemcsak azok körében, akik nem akarnak dönteni a huncutkodás és a rántott hús között.

A The Telegraph által megszólaltatott parlamenti képviselő, Alicia Kearns például kikérte magának a javaslatot, hiszen szerinte ez rendkívül szexista és azt sugallja, hogy a nők nem is élvezik a szexet, hanem fegyverként használják azt. Emellett az sem tetszett neki, hogy az ötlet rútul a heteroszexuális kapcsolatokra fókuszál.

Mi speciel nem érezzük sértve magunkat semmilyen tekintetben, már csak azért sem, mert a PETA részéről ez az egész csak egy okos mediahack, ami annyira hajmeresztőre sikerült, hogy nyilvánvalóan megette mindenki, aki imád az ilyen túlkapásokon csámcsogni.

(forrás: LADbible, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Új előzetes érkezett a vérszomjas játékbabáról szóló sci-fi-horrorhoz