Pókember többé nem a Marvel moziverzum része
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Deadline hozta a szomorú hírt, mely szerint a Disney és a Sony nem tudtak megállapodni Pókember filmes jogainak további felhasználásáról.

Igazi hidegzuhany lehet ez a rajongók számára, hiszen a remek (és a kasszáknál is remekül teljesítő) Pókember: Idegenben után mindenki rózsaszínben látta kedvenc hálószövőnk jövőjét a Marvel filmes univerzumában.

Pókembert az Idegenben a negyedik fázis központi alakjaként vezette fel, és Kevin Feige, a Marvel csúcsproducere is mindig úgy beszélt a karakterről, mint a Marvel ékkövéről, akivel nagyon nagy tervei vannak.

Na, mindez most mehet a levesbe, hiszen a mocskos anyagiak terén képtelen volt megegyezni a Sony és a Disney, de annyira, hogy kútba esett minden további megállapodás, és a Marvel moziverzumban ezután már csak utalás szintjén sem lehet használni Peter Parker alakját. Hogy ezt pontosan hogyan fogják megoldani, az kész rejtély, hiszen a szuperhős az utóbbi filmekben tényleg központi szereplővé lépett elő.

A szakításhoz egyébként az vezetett, hogy a Disney állítólag a jövőben készülő filmek bevételéből is részesedni akart, mégpedig fele-fele arányban, természetesen a gyártási költségek felének átvállalása mellett, erről pedig a Sony hallani sem akart.

Két további Pókember-mozi előkészületei zajlanak, és a hírek szerint ezeket nem állítják le, de a továbbiakhoz a Marvelnak már semmi köze nem lesz, amit nem igazán tudunk most elképzelni. Mivel a Tom Holland-féle filmek sikere egyértelműen Feige és a Marvel Studios zsenijeinek köszönhető, ezért reális esély van arra is, hogy az érkező filmek nemcsak azért lesznek kevésbé sikeresek, mert nem fognak kapcsolódni a jól ismert univerzumhoz, de azért is, mert a Sony szakemberei korábban sem igazán tudtak mit kezdeni a karakterrel.

Mondanunk sem kell, hogy nagyon csalódottak vagyunk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.