A nagyjátékfilmek és a pornó világa között mindig volt némi átjárás, bár az tagadhatatlan, hogy akinek volt köze a felnőttfilmek világához, az búcsút inthetett a hagyományos filmsztárságnak. (Sylvester Stallonét leszámítva.) Ezúttal tíz olyan hölgyet toboroztunk össze, akik igazán a pornóban tették le a névjegyüket, de azért belekóstoltak a rendes színészkedésbe is. Kérdés persze, hogy mi számít rendesnek, ugyebár.

Traci Lords

Traci Lords az egyik legtermékenyebb expornós, már ha a hagyományos nagyjátékfilmekben kapott szerepek számát nézzük. Esetében ráadásul nemcsak néhány másodperces felbukkanásokról beszélünk, hanem olyan munkákról, melyek miatt akkor is emlékezhetsz rá, ha esetleg nem is tudtad, hogy korábban szexfilmekkel kereste a napi betevőt. Traci szerepelt az 1990-es Cry-Baby című filmben Johnny Depp oldalán, majd az 1998-as Penge című szuperhősmoziban Wesley Snipes egyik ellenfeleként. Legutóbbi említésre méltó munkája a Zack és Miri pornót forgat volt, melyben egyébként egy másik felnőttfilmes sztár, Katie Morgan is szerepet kapott.

Riley Steele

Riley Steele a lista egyik legdekoratívabb szereplője, aki a Piranha 3D című 2010-es trash horrorban kapott egy kisebb szerepet. Bár ez a film tényleg nem magasművészet, azt kár lenne megtagadni tőle, hogy meglepően szórakoztató darab, melyben a mutálódott piráják egészen kreatív módokon költöztetik át a túlvilágra egy kisebb vízparti település lakosságát. A mocskos szórakozást a francia rendezőnek, Alexandre Ajának köszönhetjük, akitől a horrorrajongók már nem egy remek darabot kaptak ajándékba. Meg kell azt is jegyeznünk, hogy Riley mellett még felbukkan két másik pornószínésznő – Ashlynn Brooke és Gianna Michaels – is a filmben.

Jenna Jameson

Minden idők egyik legjobban fizetett női pornósa a felnőttfilmes karrierje után még kamatoztatta színészi tehetségét néhány moziban. Ezek közül az Intim részek című film a legismertebb, mely a híres amerikai rádiós DJ, Howard Stern életéről szól, és melyben Jenna egy igen testhez álló szerepben bukkant fel, természetesen hiányos öltözetben. A nagy áttörés aztán nem igazán jött össze neki. Legutóbbi filmje a Zombi sztriptíz című 2008-as trash, amiről nem hiába nem hallottál.

Nina Hartley

Nina, azaz igazi nevén Marie Louise Hartman meglehetősen ellentmondásos személyiség, hiszen amellett, hogy annak idején sztriptíztáncosként, majd felnőttfilmekkel kereste a kenyerét, 1980 óta a feminista mozgalom oszlopos tagja, nézeteiről pedig több publikációt és könyvet is megjelentetett. Most persze ennél fontosabb, hogy 1997-ben, harmincnyolc évesen felbukkant a Boogie Nights című moziban is, melyben az egyik szereplő hűtlen feleségének szerepét osztották rá. A filmet egyébként imádjuk.

Sasha Grey

Sasha Grey az egyik legnépszerűbb pornós valaha, és ha már itt tartunk, állítólag a legintelligensebb is, még ha ez a felnőttfilmes iparban készült munkáit nézve nem is jön le róla egyértelműen. A hölgynek még magyar nyelven is jelent meg könyve 2013-ban, és amikor nálunk járt, interjút is csináltunk vele, melyben elmondta, hogy rengeteg különböző dolgot csinál, de mindig a filmezés érdekelte a legjobban. Ez pedig a filmográfiáján is látszik, hiszen tucatnyi nagyjátékfilmet jegyez színészként, hogy a sorozatbeli szerepeiről ne is beszéljünk.

Stormy Daniels

Stormy Daniels onnan lehet ismerős, hogy néhány éve nyomott egy komoly médiahaknit azzal, hogy Donald Trump szeretője volt. Nekünk viszont most nem is ezért fontos, hanem azért, mert Judd Apatow annyira szerette, hogy két nagysikerű vígjátékába is belerakta a melleit. Ő jelenik meg a címszereplő képzelgésében A 40 éves szűz című moziban, a Felkoppintva Las Vegas-i jelenetében pedig sztripperként látható, ismét csak félmeztelenül. Nem igazán tudott szabadulni a skatulyából, gyakorlatilag valahányszor megjelent egy filmben, elő kellett kapnia a melleit. Így történt a Wrong Side of Town című 2010-es moziban is, melyben Dave Bautista mellett kellett meztelenkednie, és melyet követően nem vállalt több szerepet.

Puma Swede

A svéd származású Puma Swede nem az a természetes fajta, szerepelt viszont a Kemény motorosok című kultsorozatban, ezért mindenképpen itt a helye. Ha nem emlékszel rá, ne verd a fejed a falba, ugyanis Puma csak két nyúlfarknyi szerepben tűnt fel a szériában. A filmográfiája másik darabja is érdemel néhány szót. A magyar keresztségben Hibbant hímek és a hormonok című irtózatosan gyökér vígjátékban bukkant fel, melynek eredeti címe finoman jelzi, mennyire okos darabról lehet szó: The 41 Year Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It, ami rögtön négy sikeres vígjáték címét akarja kiparodizálni némi izzadtságszag kíséretében.

Cicciolina

Nem mernénk megkockáztatni egy olyan szófordulatot Staller Ilonával kapcsolatban, hogy a listánkban ő az, akire mi is büszkék lehetünk, de az tény, hogy a hölgy meglepő sokoldalúságról tett tanúbizonyságot élete eddigi hetven éve alatt. Mert ugye a széles körben ismert pornókarrierje mellett volt ő divatmodell, az állambiztonság ügynöke, rádiós és tévés műsorvezető, politikus, színésznő, és még a lovakhoz is ért. A temérdek pornós megjelenése előtt Ilonánk annak idején hagyományos nagyjátékfilmekben is kereste a lehetőséget, mely törekvés egyik mementója az 1979-es Szombat esti máz című olasz vígjáték, ami nyilvánvalóan a közel azonos című Travolta-tripet hivatott parodizálni. Ebben Cicciolina egy szép dj-t játszott, aki a nagyjelenetben a főhőssel együtt másolta le a Szombat esti láz híres táncjelenetét. Ezt itt akár meg is nézheted.

Sunny Leone

Sunny Leone Kanadában született egy indiai család gyermekeként, és a pornózás után igazából ennek, mármint a származásának köszönheti, hogy meztelenkedés nélkül is meg tud élni, nem is akárhogy. A 2004-es Szüzet szüntess című amerikai romkomban még saját magát játszotta egy rövid cameo erejéig, majd 2011-ben részt vett egy indiai valóságshow-ban, ami meg is alapozta neki a továbbiakat. A mai napig harmincegy bollywoodi produkcióban vett részt színésznőként, és jelenleg is több filmje van előkészületben. Ezt nevezzük mi sikeres pályaváltásnak!

Jesse Jane

Ha láttad Jesse Jane-t valamelyik filmjében, akkor is megmondtad róla, hogy a hölgy valószínűleg pornózik, ha egyébként semmit nem tudsz a felnőttfilm műfajáról. Nos, igen, Jesse le sem tagadhatná, melyik iparágban nyomul. 2017-ben ugyan két évre visszavonult, de a mai napig a pornóban dolgozik. A külseje igencsak behatárolja, milyen alkotásokban kínálnak neki szerepeket. 2003-ban például a Baywatch-ban tűnt fel, 2004-ben a Starsky és Hutch-remake-ben, 2010-ben pedig a Szex a neten című moziban alakított egy – meglepetés! – pornószínésznőt, és meg kell jegyeznünk, hogy a két utóbbi egészen szórakoztató alkotás. Ugyanez Jesse nagyjátékfilmes filmográfiájának többi darabjáról már nem mondható el, ezeket ehelyütt inkább nem is emlegetnénk fel.

Ez is érdekelhet:

Tíz film a pornóról, ami nem feltétlenül odalent okoz vérbőséget

Erről a témáról is lehet ízlésesen értekezni. Ennek a tíz mozinak legalábbis sikerült.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában