Inspiráló környezetet alkotni kis léptékben is lehet, avagy a farakás, ami valójában egy zenestúdió.

Rendszeresen felbukkan a neten egy erdőben gondosan felstuccolt farakás – amiről aztán váratlanul kiderül, hogy egy házat rejt.

 

A ház valójában inkább egy mobil stúdió, amelyet a dizájner Piet Hein Eek tervezett a zenész Hans Liberg számára még 2010-ben. A rönkkabinban aludni is lehet, de elsősorban stúdió, ahol meglehetősen nagy kényelemben dolgozhat a zenész, vagy meríthet inspirációt a tájból, amikor nyitva vannak az ablakai.

Van a stúdióban egy kis könyvespolc és egy kanapé is... szóval a rönkkabin valóban létezik. Olyannyira, hogy Piet Hein Eek egy dél-afrikai előadását az alábbi képpel zárta, mondván, ez az épület jó példa arra, hogy inspiráló környezetet alkotni kis léptékben is lehet.

(Forrás: hansliberg.com)

Ez is érdekelhet:

Passzívház és okosotthon is készülhet vályogból és szalmából

Napelem a vályogházon, elektromos autót tölteni a faházból? Simán lehetséges: egy jól megépített ökoház egészségesebb az átlagnál, és jól megvan a legtöbb új technológiával.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés