Mostanra senkinek nem lehetnek kétségei afelől, hogy Sean Penn a szívén viseli Ukrajna honvédő háborújának ügyét.

A személyes érintettség kétségtelen, hiszen az invázió megindulásának idején a színész Kijevben tartózkodott egy dokumentumfilm forgatása miatt. A munkálatok során személyesen is találkozott az ukrán elnökkel, Vologyimir Zelenszkijjel, akit annyira nagyra tart, hogy amikor felmerült, az amerikai Filmakadémia nem engedi beszélni a politikust az idei díjátadón, Penn kilátásba helyezte, hogy nyilvánosan fogja beolvasztani a nála lévő szobrokat.

Erre mindeddig nem került sor, aminek feltehetőleg az az oka, hogy a gálán a szervezők egyperces néma csöndet szenteltek a háborúban álló országnak.

Most a színész a Hollywood Authentic riporterének adott interjút, melynek igen nagy részében az orosz–ukrán háborúról volt szó. Ebben Penn tett néhány szenvedélyes kijelentést, melyek közül talán a következő volt a legmeglepőbb:

Arra gondolsz, hogy mégis miféle évszázadban élünk. Mert a minap egy brentwoodi benzinkúton voltam, ma pedig már arra gondolok, hogy fegyvert ragadok Oroszország ellen. Mégis, mi a fasz folyik itt?

A színész persze azt is leszögezte, hogy ezek csak gondolatok, a valóságban ő pacifista eszméket vall, így inkább a segélyszervezetén keresztül segíti az ukránok ügyét, minthogy ténylegesen fegyvert fogjon a kezébe.

Penn a CORE (Community Organized Relief Effort) nevű nonprofit szervezetről beszélt, amely háborús és katasztrófa sújtotta helyszíneken foglalkozik a rászorulókkal a világ több pontján, jelenleg Lengyelországban is segíti az ukrán menekülteket.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Hollywood Authentic, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Sokkolni fog, mennyire megöregedtél, ha meglátod, hogy néz ki most a Teletabik napocskájában mosolygó csecsemő