Az Európa expressz és a Cop Mortem után mindig felmegy a vérnyomásunk, ha arról van szó, hogy hazai gyártásban készül akciófilm, de a remény hal meg utoljára, hátha a S.E.R.E.G. című minisorozat most tényleg más lesz.

Ez az a műfaj, amin nagyon csúnyán meglátszik a spórolás. Egy látványos, izgalmas akciómozihoz bizony sok pénz kell, de mivel a Megafilm gyártásában készülő szériát a rendelkezésre álló büdzsén felül közel egymilliárd forinttal támogatta a Magyar Filmintézet – ami azért hollywoodi mércével mérve még mindig nem egy nagy összeg –, az elkészítésében pedig a Magyar Honvédség is közreműködött, ezúttal talán bízhatunk a sikerben. A széria forgatókönyvét az Elk*rtuk szkriptjét is jegyző Benda Balázs írta.

A történet főszereplője egy Győrbíró Zsolt nevű veterán, aki annak idején részt vett egy nagyon csúnyán félrement iraki küldetésben, de végül lehetőséget kap arra, hogy javítsa a múlt hibáit. Az újabb iraki misszióra való felkészüléssel párhuzamosan a magánéletét is rendbe kellene hoznia, így a cselekmény több szálon fut majd, természetesen más karakatereket is behozva a képbe. A készítők nyilatkozata szerint a sorozatnak a kiképzésről szóló része vígjáték, míg a küldetést bemutató fele egy kőkemény katonadráma lesz majd.

Íme a széria első kedvcsinálója:

A S.E.R.E.G. valamikor ősszel debütál majd a TV2-n.

Ez is érdekelhet:

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

Ennél jobban most nem várunk semmit az idei filmek közül.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában