Kevesen tudják, de Sir David Attenborough, aki 1952-ben került a BBC-hez, az első években azért nem kerülhetett a képernyőkre, mert Mary Adams, a BBC televíziós igazgatója úgy gondolta, hogy túl feltűnőek a fogai. Aztán 1954-ben Attenborough az egyik lebetegedő kollégája helyett mégis beugorhatott a kamera elé a Zoo Quest című ismeretterjesztő műsor házigazdájaként, a többi pedig már tévétörténelem.

Az angol természettudós neve az elmúlt hetven évben egybeforrt a természetfilm műfajával. Bár három év múlva, egészen pontosan 2026. május 8-án már a századik születésnapját fogja ünnepelni, a mai napig aktív, ami egészen kivételes elhivatottságról tesz tanúbizonyságot.

Hogy a nézőinek nem kell sokáig nélkülözniük kedvencünk megnyugtató hangját és markáns jelenlétét, a BBC bejelentése tette egyértelművé:

Attenborough lesz a házigazdája a Bolygónk, a Föld című sorozat harmadik évadának, amit ősszel tűz a műsorára a tartalomszolgáltató.

A széria első évada 2006-ban jelent meg, a második pedig ezt kerek tíz évvel később követte. Természetesen mindegyik részt Attenborough vezette fel és narrálta, és ez legnagyobb örömünkre a hamarosan érkező harmadik szériában is így lesz.

Az új évad legnagyobb részét egyébként már korábban leforgatták, a munkálatokat azonban a világjárvány annyira hátráltatta, hogy csak idén tudták befejezni az utolsó simításokat. A produkcióval Attenborough már nem tudott együtt utazni, csak a bevezetőkben lesz személyesen is jelen, melyeket utólag, idén forgatott le a stáb.

A sorozat producere, Mike Gunton elmondta, hogy ezeket a jeleneteket a brit vidéken vették fel, éppen azokon a helyeken, ahol annak idején Charles Darwin is kidolgozta a tudományos világot megrengető elméleteit. A Bolygónk, a Föld harmadik évada az eddigiekhez hasonlóan nyolc epizód áll, és ezúttal azokat a kihívásokat mutatja be, melyekkel az állatoknak a modern világban kell szembesülniük az emberi tevékenység következtében.

(Forrás: Huffington Post, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!