Idén is Sziget fesztivál egyik legszerethetőbb helyszíne lesz a Medence csoport által szervezett ArtZone, ahol a különböző művészeti ágak jeles képviselői interaktív programokkal várják a látogatókat minden nap déltől este 8-ig.

Napjainkban a kikapcsolódás mellett talán még fontosabb szerephez jut a minőségi feltöltődés, ezzel együtt pedig egyre nagyobb igény mutatkozik azokra a társadalmi kezdeményezésekre, amelyek segítenek újra a jelenben lenni. Az ArtZone szervezői az interaktív programok mellett fontosnak tartják azt is, hogy nyugodt és elfogadó légkörben adjanak teret a látogatók képzelőerejének, ezzel is igazodva a fesztivál szellemiségéhez.

Az egésznapos interaktív programok és a Sziget teljes ideje alatt megtekinthető installációk mellett

az ArtZone egyik fontos missziója lesz az upcycling, más néven értéknövelő újrahasznosítás,

amely napjaink képző- és iparművészetének egyik megkerülhetetlen mozgatórugója és inspirációs forrása az újrahasznosítás (recycling) mellett, és amely során a hulladéknak szánt alapanyagból eredetinél is értékesebb tárgyak születnek.

A közreműködő művészek között olyan hazai képzőművészekre számíthatnak a látogatók, mint Mindák Gergely és Zeus Salas, de Nagy Géza szobrászművész szoborkiállítása is biztosan sokak kedvencévé válik majd. A képzőművészet mellett a fotóművészetből is kaphatnak ízelítőt az érdeklődők a Café Analóg portréfotózás workshopján, de készíthetnek kollázsokat a Kurszán Kollázs Műhellyel és lampionokat is a Lampion NeoLux Csoporttal.

Before I Die

Candy Chang amerikai dizájner egyik legismertebb, világméretűvé vált street art projektje a Before I Die fal, amely lehetőséget teremt, hogy az emberek megosszák egymással vágyaikat, reményeiket, félelmeiket és történeteiket. Idén a Szigeten minden nap 12 és 22 óra között az egész fal a látogatók rendelkezésére áll, hogy kifejezzék, mi az, amire vágynak életük során. A Sziget közössége a hét folyamán gondolataival építheti ezt a végtelen bakancslistát.

A START Galéria Random Rajzkörén a Szigetlakók Fekete Angelika festőművész segítségével fedezhetik fel a bennük rejlő művészt. A zene szerelmeseire is gondoltak a szervezők, őket saját, személyre szabott hangszer készítésére invitálja a Kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény csapata, de a gyermeki énüknek kedvezve közösségi LEGO építésben is részt vehetnek, ahol garantáltan örömteli, mosolygós pillanatokkal gazdagodhatnak.

Szecessziós detox

Az éjszakai pörgés után nyugalomra és feltöltődésre vágyók a budapesti Ráth György-villa szecessziós kiállításainak pazar műtárgyaival ismerkedhetnek meg az Iparművészeti Múzeum helyszínén, a fesztivál minden délutánján. Rippl-Rónai Vörösruhás nője bújik elő a gesztenyefák lombjai közül, és a látogatók együtt járhatják Párizs egykor legismertebb táncosnője, Loie Fuller fátyoltáncát, azaz ilyen a másnap, ahogyan azt az Art Nouveau elképzelte.

(Forrás, fotók: Sziget fesztivál)

Ez is érdekelhet:

Zöldebb és igényesebb is lesz az idei Sziget fesztivál

Mutatjuk, miben újul meg 2023-ra a Sziget fesztivál.

A szeretet forradalma visszatér a nagyszínpadra a Szigeten

Két nagykoncert közt elgondolkodtató témák is beleférnek az idei Sziget fesztiválon.

A méret és a lényeg – ezt adják a legnagyobb zenei helyszínek idén a Szigeten

A Sziget nem csak a Nagyszínpadról szól, mutatjuk a legnagyobb bulik helyszínét.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés