Tömegesen mennének át női börtönökbe magukat nőnek valló férfi elítéltek Kaliforniában
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kalifornia döntéshozói felfigyeltek arra, hogy a statisztikák szerint az állam büntetésvégrehajtási-intézményeiben tizenháromszor nagyobb az esély arra, hogy egy transznemű elítéltet bántalmaznak a társai, mint egy hagyományos nemi identitású fegyenc esetében.

Hogy ennek elejét vegyék, tavaly szeptemberben elfogadtak egy új jogszabályt, ami arra kötelezi Kalifornia büntetés-végrehajtásának intézményeit, hogy a nemi identitásuknak megfelelő intézetekben helyezzék el az elítélteket.

Ez ugyebár azt is jelenti, hogy megnyílt a lehetőség azon fegyencek számára, akik a születési nemüktől eltérő nemi identitásúnak vallják magukat, hogy kérvényezhetik átszállításukat egy a választott nemüknek megfelelő börtönbe.

Ennek folyományaként az elmúlt időszakban

A maradék hat elítélt magát férfinak valló nő, vagyis ők lényegesen kevesebben vannak. A jelenségre természetesen a nőjogi szervezetek is felfigyeltek, és többen abbéli aggodalmuknak adtak hangot, hogy a női börtönökbe áltranszneműek akarnak beszivárogni különböző alantas indokoktól vezérelve.

Az illetékes hatóság azzal nyugtatta le a kedélyeket, hogy nagyon alaposan megvizsgálnak minden egyes kérvényt. Eddig csak 21 kérelmet hagytak jóvá, és mindössze négy átszállításra került sor.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a nembináris nemi identitással bírók (vagyis azok, akik se nem férfiként, se nem nőként nem tekintenek magukra) a szabadon bocsátásuk érdekében nyújtottak volna be kérvényt, de jelen körülmények között ez a forgatókönyv elkerülhetetlennek látszik.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.