Hamarosan Magyarországon is a mozikba kerül a Top Gun: Maverick, melynek sztorija az 1986-ban bemutatott első rész után 30 évvel játszódik, és ami a kritikák szerint remekül sikerült. Tom Cruise visszatér a forrófejű pilóta szerepében, de az ikonikus előd női karaktereit hiába is keresnéd a stáblistán.

Sem a főhős szerelmét játszó Kelly McGillis, sem a másik fontos szereplő, a Goose feleségét alakító Meg Ryan nem kapott meghívót a forgatásra, még egy nyamvadt cameóra sem, a Variety munkatársa pedig eljátszotta a hülyét, és feltette a kérdést, hogy mégis, hol maradtak a csajok.

Erre a kérdésre pedig nem igazán illik őszinte választ adni, ezért a film rendezője, Joseph Kosinski inkább kegyes hazugsággal élt:

Nem akartam, hogy minden történetszál mindig csak hátrafelé nézzen. Fontos volt, hogy bemutassunk néhány új karaktert.

Nos, bármennyire is fáj, az őszinte választ inkább ezektől a képektől fogod megkapni:

Balra McGillis 2014-ben, jobbra Meg Ryan 2019-ben

Nyilván meg lehet magyarázni rendezői és forgatókönyvírói koncepcióval a dolgot, de az a helyzet, hogy ha a két színésznő még ma is Hollywood-kompatibilis lenne, egészen biztosan szorítottak volna nekik egy-egy rövidke szerepet a filmben.

McGillis azonban méltósággal megöregedett, Meg Ryannek viszont a plasztikmániájának köszönhetően még ez sem sikerült, vagyis végeredményben nem lehet őket odapakolni egy moziba, hiszen a nézők nem a valóságot, hanem csillámporos álmokat akarnak látni a vásznon.

McGillis egyébként már jó rég visszavonult Hollywoodtól és színészetet oktat Észak-Karolinában. Ő nem kerülgette a forró kását:

Öreg vagyok és kövér, a koromnak megfelelően nézek ki, és ebben a szakmában nem erre van szükség.

A 64 éves tanárnő helyett behozták inkább az 51 éves Jennifer Connelyt, akinek karaktere az első részben még csak említés szintjén szerepelt, mint az admirális lánya.

Még ha Kosinski nem is volt elég tökös ahhoz, hogy bevallja, a tanulság akkor is ott van az ember orra előtt:

Hollywoodban a nőknek továbbra sem illik megöregedni.

Ez is érdekelhet:

Egy igazi színészóriás csatlakozott a Dűne 2 stábjához

Hamarosan elkezdődik a forgatása a tavalyi év egyik legjobb filmje folytatásának, amihez most a hírek szerint egy igazi színészlegenda csatlakozott.

És ezt olvastad már?
A Micimackó után a Bambiból is horrorfilm készül
.