A Sárkányok háza első része nekünk nagyon tetszett, és az HBO Maxon futó sorozat tegnap debütált új epizódja sem okozott csalódást.

Az új rész cselekményéről egy szót sem ejtünk, de aki tényleg mindennemű spoilertől távol szeretné tartani magát, ne olvasson tovább!

A második epizód elején bemutatták a széria intróját, ami a valaha látott legkomolyabb Trónok harca-nosztalgia. A hardcore fanok egészen biztosan elhullajtottak néhány örömkönnycseppet, amikor felcsendült a jól ismert főcímzene.

A Sárkányok háza a világsikerű sorozat eseményei előtt nagyjából száznyolcvan évvel játszódik, amit már a premier előtt is tudni lehetett, így már hónapok óta makacsul tartja magát egy rajongói teória, mely szerint a cselekményben szerepe lehet a Trónok harca egyik karakterének is. Aki alaposan ismeri Westeros világát, annak számára nem nagy feladvány, vajon kiről is lehet szó.

Természetesen a vörös papnőről, Melisandréről, aki csak a nyakláncának köszönhetően maradhatott Westeros egyik legjobb nője. A bűbáj segítségével évszázadokig fenntartott fiatalság egyúttal azt is jelenti, hogy a karakter már simán kavarta a szószt azokban az években, amikor a Sárkányok háza játszódik. Erre egyébként a Melisandrét játszó gyönyörű holland színésznő, Carice van Houten is felhívta a figyelmet, amikor az Instagramon azzal osztotta meg az emlegetett rajongói teóriát, hogy

„Melisandre több száz éves, csak mondom…”

Ez persze nem jelenti azt, hogy a kétes szándékú papnőnek bármilyen szerep jut majd a széria cselekményében, de azért jó tudni, hogy miközben az égen sárkányok repkednek, valahol talajszinten egy szexi vörös boszorkány tesz-vesz.

Ez is érdekelhet:

Westeros újra fényes, véres jövő elé néz

A Sárkányok háza első része kiváló kezdőrúgás. Csak így tovább HBO!

És ezt olvastad már?
Hugh Jackman már a Deadpool 3-ra gyúr, amit fotókkal is bizonyított