Ez egy pók. Bizony. És nem a szebbik fajtából való. (Úgyhogy ha undorodsz tőlük, akkor jobb lesz még most elkattintanod, ugyanis nem ez lesz az az alkalom, amikor megszereted őket.)

A nemrég felfedezett fajt már ismertették egy tanulmányban, viszont még nem nevezték el. Annyi viszont egyelőre fix, hogy a keresztespókfélék családjába tartozik. Igen, rokona kedves kerti barátunknak, a koronás keresztespóknak – merje ezután bárki azt mondani koronás cimboránkra, hogy rút vagy félelmetes.

Így fest az állat egyéb pozitúrákban – az sanszos, hogy nem vele fogják gyógyítani az arachnofóbiát:

Az állat egyébként a Araneinae egyik nemébe, a Poltyinibe sorolható. Bár inkább a rovarokra jellemző az, hogy egy-egy ártatlan növényre hasonlítanak, a pókoknál is megesik, hogy felveszik a növényi álarcot; olyannal azonban eddig még nem találkoztak tudósok, amely úgy festett volna, mint egy falevél.

A pók hátának zöld színe van, és bizonyos szögből nézve olyan, mintha egy élő levél vagy egy egzotikus gyümölcs lenne.

Egyéb testtájékai viszont barnásak – mintha csak egy elszáradt növény elhalt részeit látnánk magunk előtt. A potrohából pedig egy szőrős nyúlvány áll ki, amely egy szárra emlékeztet. Bizarr egy látvány, az biztos.

A pókra egyébként Kínában bukkantak, és ahhoz, hogy a tudósok jobban megismerhessék, újabb kutatásokra lesz szükség.

(forrás: Live Science)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés