Az észak-koreai Rodong Sinmun állami hírügynökség a minap beszámolt arról, hogy Kim Dzsongun, a nép egyszerű de nem halandó gyermeke egy laza bőrcipőben megmászta a 2744 méter magas Paektu-hegyet, lényegében bármilyen különösebb felszerelés nélkül.

Na de állj meg, van ennél cifrább is. Mint azt a Rodong Sinmunban is kifejtik, ezen nem kell meglepődnünk, hiszen hihetetlenül sportos vezetőjük már nem először mászta meg a hegyet, de ez az első alkalom, hogy a tél közepén vágott neki a kalandnak. Kim Dzsongun vastag hóban ért fel a Paektu csúcsára, majd a decemberi hóviharban egyszer csak megszépült az idő. Véletlen lenne?

Aligha!

Kim Dzsongun – csoszonmal eredetű szó, jelentése: fény a sötétségben

A vezírt csodás tavaszi idő fogadta odafent, a váratlan napsütésért az állami hírügynökség szerint a hegy volt a felelős,

amely meleg fogadtatásban részesítette Kim Dzsongunt, hogy így fejezze ki mérhetetlen örömét, mert ellátogatott hozzá a páratlanul illusztris parancsnok, aki többek között a természetet is uralja. Hoppá.

Na most Kim Dzsongun szuperereje, valamint transzcendentális kapcsolata az anyatermészettel, az univerzum lelkével, a dharmával eléggé alap – nem vitás, ő az észak-koreaiak babaarcú, filigrán Mózese. Ugyanakkor ebből az enyhén filozofikus-spirituális eszmefuttatásból csak az nem derül ki, hogy akkor most a hegy gondoskodott a jó időről Kim előtt tisztelegve, vagy a magyar agarat is megszégyenítően atletikus nagyvezír maga intézte el egycsapásra a dolgot – amolyan baszok bele, ha már itt vagyok, legyen jó idő, mint Kaliforniában alapon –, mint egy vérbeli vezető.

Az észak-koreai Mózes: kisebb szakáll, szálkásabb alkat, de a természet térdre borul előtte is

Vagy itt is a komplementaritás szemlélete érvényesül, mint a kvantumfizika alaptételében, amelyben a fény egyszerre hullám- és részecsketermészetű. Két valóság, amely látszólag ellentmond egymásnak, mégis együtt alkot koherens egészet.

Akárhogy is, ha mindennek csak a fele is igaz, nagy szarban vagyunk: Trump szerint ugyanis a globális felmelegedés kamu, Kim Dzsongun pedig ugye kontrollálja az időjárást. Ha ezek összecsapnak, abból semmi jó nem sülhet ki.

(via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában