Okos ember a más kárán tanul.

Ha valakik, akkor az olaszok most igazán érzik, milyen az, amikor a koronavírus-járvány maga alá gyűr egy egész társadalmat.

Érdemes hát megnézni ezt a videót, melyben egy-egy megkérdezett olasz mondja el, mit kellett volna másként csinálnia tíz nappal ezelőtt, vagy mi az, amire mindenképpen felhívná a tíz nappal ezelőtti önmaga figyelmét.

Egyikük sem szépíti a dolgokat: „Biztos hallottál már a koronavírusról, és abban is biztos vagyok, hogy most még alábecsülöd a hatásait.”

Egy középkorú hölgy még ennél is konkrétabban fogalmaz: „A legrosszabb forgatókönyv? Pontosan az fog megtörténni.”

Nyugalom, nem pánikkeltés folyik, csak olyan emberek osztják meg a tapasztalataikat, akik már rendesen benne vannak a slamasztikában, és azt is elmondják, hol rontották el. Az egyik fiatal srác ezzel dorgálja meg tíz nappal fiatalabb énjét:

„Talán ha otthon maradtál volna szombat este, most nem kellene a lakásban maradnom.”

Valószínűleg már hallottad, hogy az egészségügyi ellátórendszer teljes krachját kizárólag azzal lehet megakadályozni, ha a vírus terjedését lelassítjuk, ez pedig csak a személyes kontaktusok minimalizálása útján lehetséges.

„Maradj otthon! Pihenj, olvasgass, nézz filmeket vagy sorozatokat, gitározz... vagy inkább tanulj meg rendesen gitározni, mert őszintén szólva még elég béna vagy!”

És tényleg nem gyászhuszárok siránkoznak, hanem rendes, általában optimista emberek osztják meg a tapasztalataikat veled, hangsúlyozva, hogy előbb-utőbb ennek az egésznek vége lesz, és mind fellélegezhetünk.

A végén pedig ismét megkapod a tanulságot három egyszerű mondatban:

„Mi alábecsültük ezt az egészet. Neked nem kell így tenned. Maradj otthon!”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, de töltsük ki A tanú-kvízt!

Akkora istentelenül büdös nagy öngólt lőtt a rendőrség a TikTokon, hogy hirtelen azt sem tudjuk, hova nézzünk

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés