Nem tudott megegyezni az Állatkert medvéje és Phil, az időjós mormota
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben idén is megtartották a hagyományos medveárnyék észlelést, és a pennsylvaniai Punxsutawney-ban is sor került valami hasonlóra.

Az előbbit szinte mindenki ismeri az ősi népi bölcsességből:

Az utóbbit is ismerheted, csak nem a közmondásból, hanem az Idétlen időkig című Bill Murray-moziból. A Phil nevű mormotát immár száz éve minden február másodikán kiveszik az odújából a pennsylvaniai Punxsutawney-ban, és megkérdezik tőle, meddig lesz még cidri.

A száz éves hagyomány senkit ne tévesszen meg! A mormota nem halhatatlan, ha elpusztul az aktuális Phil, egy fiatalabbat tesznek be az odúba.

Az állatkerti jósmedvének is van neve, őt Balunak hívják, és a mai napon megtartott ünnepségen bizony simán meglátta az árnyékát, tehát még sokáig fog tartani a tél. Ugyanez történt egyébként az ország több állatkertjében is, vagyis magyar medvefronton hatalmas az egyetértés.

Ezzel szemben Phil teljesen optimista volt. Amikor a városatyák kivették az odújából, megsúgta a bulizóknak, hogy már a küszöbön a tavasz.

Most vagy az történt, hogy az állatvilág időjósai elfelejtettek egyeztetni, vagy a pennsylvaniaiak kicsit szerencsésebbek lesznek a korai tavasszal, mint mi.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.