Irtó karizmatikus asztalok készülnek a Golden Gate-híd elemeiből
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Golden Gate híd túlzás nélkül világhírnévnek örvend. Egyrészt ez az Amerikai Egyesült Államok második leghosszabb függőhídja (a New York-i Verrazano-Narrows híd után), másrészt rengeteg öngyilkosjelölt dönt úgy, hogy a világ egykori legmagasabb függőhídjáról veti bele magát a mélybe.

Azt viszont talán te sem tudtad, hogy 1935-től 1970-ig a San Franciscó-i ikonikus híd minden egyes tartókötele 229 egyedi szálból állt, amelyet a trentoni John A. Roeblin’s Sons Company készített el. És bár ezek mintegy ötven éve nyugdíjba vonultak, kár lett volna őket csak úgy elkótyavetyélni, hiszen ezek a komoly történelmi múltú darabok még ma is nagyon erős karizmával bírnak. Így egy 2016-ban alapított, kaliforniai székhelyű cég arra vállalkozott, hogy a híd eredeti köteleinek felhasználásával építsen egyedi dohányzóasztalokat.

A hihetetlenül erős kötél tömege egyébként egy fontot nyom hüvelykenként – azaz egy 5 centiméteres kötélcsomó 1 kilogrammos –, és annyira sűrű, hogy a 14 inches csiszolópenge is csak nagyon nehezen bír el vele. A munkálatokhoz a Bushey Ironworks és a Roundwood Furniture szakembereit kérték fel, akik úgy döntöttek, hogy a robusztus talapzatú asztal lapját egy 80 éves claro dióból készítik el, így aztán nem csoda, hogy különleges látvány a kész munkát megtekinteni. Egyébként meg igen súlyos is lehet, de hát csak nem egy Ikea-bútorról beszélünk.


És ha szeretnél részletesebb betekintést nyerni a

munkafolyamatba:

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.