Szép lett a kerted, mégsem az igazi? Valami hiányzik? Elmondjuk, mi a tuti megoldás, ami felteszi a koronát rá!

Már adtunk neked egy sereg hasznos tanácsot a kerted megtervezéséhez, ajánlottunk hozzá menő bútorokat, és azt megmutattuk, milyen gépekkel ápolhatod a gyepet.

Kimaradt viszont egy nagyon fontos elem, a térkő.

Bizony, ha nincs a kertedben okosan lefektetett járólap, akkor már egy sima kis eső után használhatatlan lesz. Hogyan jutsz el száraz lábbal a garázsig? Hová ülsz ki levegőzni? Mindez nem probléma, ha út és terasz a kertedben.

Néhány dologra persze figyelni kell, mindenekelőtt az arányokra. Ne pakold le az egészet térkővel, mert akkor nem marad kerted; tényleg csak annyit tegyél le, amennyi fontos, ami jó esetben még ki is emeli a zöldet, ezért tervezd meg az útvonalakat, a teraszt, és számold ki előre, mennyi térkőre van ehhez szükséged.

Azt is gondold végig, milyenek a kerti bútoraid, hogy színben hozzájuk passzoló térköveket választhass.

Ha ez megvan, jöhet a térkő beszerzése. Ami jó hír, hogy számtalan jó minőségű, kopás- és fagyálló térkő kapható, vagyis nem kell keresgélned, mi alkalmas kültéri használatra, és mi nem. A széles kínálatból pedig mi most mutatunk neked pár igazán ütős darabot.

A Semmelrock Country járólapok pontosan arra jók, amit fentebb felvázoltunk: építhetsz belőle gyalogutat, teraszt, lépcsőt, télikertet.

A mosott felületű, pasztellszínű lap nemes natúrkőzúzalék használatával készült, vagyis visszaadja a természet színeit, így hibátlanul belesimul a kertedbe. Ráadásul

kombinálhatod a hasonló felületű térkövekkel.

Egy dologra viszont figyelned kell: csak a javasolt, legalább 5 mm-es fugával építhető be.

Megfelel a legszigorúbb kopásállósági és fagyállósági követelményeknek, nagy hangsúlyt fektetnek a helyi szállítóktól származó alapanyagok magas minőségére, a gyártása és minősítése megfelel az EU-s szabványoknak.

És ami a legjobb: az egyébként sem drága térkő most akciós, 850 forintért adják a 40x40 centiméteres lapokat.

De nem ez az egyetlen, amire érdemes figyelned: ha lépcsőn, szegélyen, magaságyáson vagy kerítésen gondolkozol, a Petra a nyerő választás.

Nem biztos, hogy pont Petra jön le a lépcsőn

Olyan, akár egy faragott kő: antikolt felülete és töredezett, szabálytalan élei rusztikus hatást kölcsönöznek. Kiváló hőtároló, így a hűvösebb tavaszi/őszi estéken a közelében még élvezheted a napközben összegyűjtött meleget. Ahogy említettük is, számtalan dolgot építhetsz belőle, és egy-egy 40x20x15-ös tégla csak 1290 forint.

De ne gondold, hogy már ki is fogytunk a járdalapokból! Erősen ajánljuk például az Asti Colorit, amely négyféle színben kapható: borvörös, füstbarna, napfénysárga, grafit-fehér.

Eleve elegánsak a nagy méretű, 60x30-as lapok, és a lerakás felől is megnyugodhatsz, elvégre a fugatartók tökéletes távtartást biztosítanak. Kirakhatsz belőle teraszt, járdát, medence partját, téli kertet, tényleg csak rajtad múlik a dolog.

Az Asti Colori betonkövek jó része nemesítő felületkezelést kap:

a készre gyártott kövek egy újabb munkafolyamaton mennek keresztül, így az adott termék egyedi, nemes megjelenésre tesz szert.

És mindez csak 1370 forint, 60 darabtól még olcsóbb, 240-től pedig még annál is olcsóbb.

Asti Colori - absztrakt festmény vagy lemezborító is lehetne akár

De az is lehet, hogy valami mást keresel. Mondjuk van már gyereked, akit óvnál az esésektől, esetleg te magad szeretnél a kertben edzeni, és nem feltétlenül kőkemény felületen.

Naná, hogy erre is van egy frankó megoldásunk, méghozzá a GU-30 gumilap. Kétféle szín van, a vörös és a zöld, az előbbinek 7290, az utóbbinak 7690 négyzetmétere, ami pontosan 1 példányt jelent, lévén az 100x100 centiméteres. Ez a burkolat ismerős lehet a játszóterekről, ahol elég sok gyerek túlél nap mint nap.

De nem elég, hogy ütésálló, a porózus felületének köszönhetően nem csúszik, mi több, átereszti a vizet, ezért eső után azonnal használható.

Szigetel, rugalmas és puha, így tökéletesen alkalmas lenyomi egy otthoni edzést, burpee-vel, különböző ugrásokkal, talajgyakorlatokkal.

Nagy a kopásállósága, ráadásul felszedhető, áthelyezhető, persze nem lehet csak úgy lehajítani, mint egy szőnyeget: kétszer mosott 0/4 sóderágyba javasolt telepíteni, bevibrálva. Talán eddig nem is gondoltál arra, hogy gumilapot tegyél a kertedbe, most pedig már azon lamentálsz, hogy vörös legyen avagy zöld? Meg tudjuk érteni.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négyfélét mutattunk meg, ne legyen kétséged afelől, hogy rengeteg féle térburkolatot megtalálsz a szaküzletben.

És ezt olvastad már?
Több intelligenciával és kisebb ökológiai lábnyommal készülnek ezek a hegyvidéki menedékházak