A zuhanyzó olyan, mint a sör. Nem az a kérdés, hogy szükség van-e rá, hanem az, hogy fel tudjuk-e tenni magunknak a megfelelő kérdéseket a nagy döntés előtt.

Mert a zuhanykabin lehet keret nélküli, edzett biztonsági üvegekből, vagy keretes sarokbelépős. Lehet helytakarékosan negyedköríves, négyzetes, téglalap vagy ötszög alapú, de a szigetelése vagy a zuhanyajtók felépítése is a nagyon nem mindegy kategóriába sorolandó. Aztán ott vannak az olyan extrák, mint a hidromasszázs vagy a zeneszoba, és meg is érkeztünk a nagy erőkkel pörgő 21. századba.

Egy modern zuhanyzó ugyanis már nemcsak megtisztít és felfrissít, hanem ápol, ellazít és kiszolgál is. Olyan, mint egy barát, akinek kiönthetjük a lelkünket, aki képes megfejteni minket pillanatok alatt. És akár még válaszol is nekünk dalok formájában.

A 21. század zuhanykabinja már nemcsak egy eszköz, hanem egy társ is

Masszíroz, zenél, felvidít

Itt jön a képbe a Sanotechnik TR70 zuhanykabin, amely íves kialakításával, áttetsző oldalaival, többfunkciós kézi zuhanyfejével, trópusi esőztetőjével és szifonjával bármelyik zuhanykabin-társkeresőn bátran felvághatna. Hát még, hogy a masszázsélményt hat darab hátdögönyöző fúvókája garantálja, az ülőkéje pedig felhajtható.

A kabin digitális kezelőpanellel irányítható, és hogy igazán futurisztikus mederbe érjünk, említsük meg a csomaghoz csapott szellőztető ventilátorokat, a beépített rádiót és a hangszórókat.

Most pedig a túl szép, hogy igaz legyen helyett a nemcsak okos, hanem szép is mantra következik.

Nemcsak megtisztít és felfrissít, de még válaszol is nekünk dalok formájában

Ugyanis éntisztító barátunk úgy néz ki, mint egy hibernáló gép valami ütős steampunk sci-fiből, ez pedig jó hír a bátraknak, mert a dizájn egy zuhanyzó esetében is minimum tophármas prioritás, hogy ne csak tudjuk, hanem meg is tapasztaljuk: a sorsunk a zuhanyzás minden pillanatában is high-tech kezekben van.

Polírozott alumíniumprofil és biztonsági üveg a férfias percekért

De persze ahány ház, annyi zuhanykabin. A Wellis Vincenzo például egy szögletes kialakítású kabin, balos-jobbos tolóajtóval. Polírozott alumíniumprofillal és megfordítható, exkluzív, látványos görgőszerkezettel spékelték meg. Ha ez eddig nem nyűgözött volna le, elárulnánk, hogy 6 milliméter vastag biztonsági üvegből készült, hogy ne kelljen tarts a fürdőben megejtett lazább pásztoróráktól sem.

Polírozott alumíniumprofil és biztonsági üveg a férfias percekért

Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa

Mondta ezt anno Leonardo da Vinci, Steve Jobs pedig azt, hogy az egyszerűség arany középút a túl kevés és a túl sok között. Folytathatnánk estig a példázgatást, a lényeg: az egyszerűséget nemcsak a matematika, hanem az igényes fogyasztó is igennel jutalmazza.

A Penta ötszögletű zuhanykabin ugyanakkor így sem vádolható meg azzal, hogy unalmas társ volna. Ötszögletű kialakítású, egyszárnyas ajtóval, zuhanytálcával és szifonnal, valamint 8 milliméter vastag, natúr biztonsági üveggel érkezik.

Az egyszerűséget nemcsak a matematika, hanem az igényes fogyasztó is igennel jutalmazza

Letisztult megjelenésén csak dob a matt króm árnyalat, emellett könnyen beszerelhető, egyszerűen tisztítható, és kényelmes a használata is. A Penta a zuhanykabin-akadémián praktikusságból minden bizonnyal jelesre vizsgázott. Aki pedig egy kis bolondozásra vágyik a minimalista kialakításban, az a csíkos változatot is beszerezheti belőle.

Zuhanykabin helyett zuhanyfalban is gondolkodhatsz

A Roltechnik Walk Pro egyik nagy előnye, hogy padlóra és zuhanytálcára egyaránt telepíthető, lényegében aljzattól függetlenül. A zuhanyfal 6 milliméteres biztonsági üvegből készül, ami ugye nemcsak strapabíró, de könnyen is tisztítható, na és itt is játszik a fényes, krómszínű alumíniumprofil. Csak hogy a professzionális megjelenésre se legyen panasz.

Háromféle méretben érkezik (80 x 200 cm-es, 90 x 200 cm-es és 100 x 200 cm-es kiszerelés), és elegáns megjelenésének köszönhetően szinte minden fürdőszoba tárt karokkal fogadná.

De ha tovább szörfölnél a zuhanykabin-kánaánban, akkor hajrá! A választék szerencsére igen széles, némi keresgélés után meg fogod találni a számodra ideális terméket.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Bauhaus.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Minden negyedik családi házon végezhetnek valamilyen felújítási munkát még az idén