Változtatnál valamit a lakásban, de felújítás szóba sem jöhet? Jól esne kicsit újragondolni a pecót a hosszú téli hónapok előtt? Mutatjuk a legjobb tippeket!

Teljesen természetes, hogy az ember időnként rendet rak az életében, változtat valamit, alkalmazkodik egy új élethelyzethez. Ez persze sok mindent jelenthet a hajvágástól a munkahelyváltáson át egy új autóig,

a tuti tipp viszont újragondolni a lakást, hiszen ott rengeteg időt töltesz, és télen valószínűleg csak még többet fogsz.

Jó hír, hogy nem kell feltétlenül beleugrani milliós tételekbe, a lakást sokkal egyszerűbben is újrahangolhatod. Nézzünk is pár tuti trükköt!

Új színek

A legegyszerűbb, és teljesen ingyenes bútortologatáson túl az új színektől kaphatsz sokat: elég egy adott falfelületet újrafesteni, mondjuk az idén egyébként is divatos pasztell-színek valamelyikére, esetleg lime-ra, az ízlésedtől és a helyiség fényviszonyaitól függően.

De már az is sokat számít, ha veszel egy új étkészletet, esetleg olyan poharakat, amelyek kontrasztot alkotnak a régi tányérokkal,

netán kicserélsz egy-egy kulcsfontosságú tárgyat, asztalt, kávéfőzőt, szőnyeget.

A kontrasztok mindig jól mutatnak

Fontos apróságok

Érdemes beszerezni több kisebb tárgyat, így akár az egész lakásodban is szétteríthetsz újdonságokat, és pár ezer forintért minden fontos sarokba, zugba, felületre juthat valami, amit jó érzés megpillantani. Jöhet váza, kép, díszpárna, növény, dizájntáska, vagy épp egy formás tükör, ami nem mellesleg a térérzetet is növeli.

A folyamat fordítva is működik, megszabadulhatunk rég nem használt kacatoktól, lejárt konzervektől, molyrágta pólóktól. Több helyünk lesz, a lakás szellősebbé, élhetőbbé válik.

A közös nevező

A fenti példák szinte mindegyikénél figyelembe kell venni a világítást: ha új képet akasztasz a falra, ha tükörrel és térérzettel trükközöl, ha a konyhapult új díszét, a dizájnos kávéfőzőt megvilágítanád, ha a kevés természetes fényt kiegészítenéd, vagy ha az új apróságokkal feldobott csendes kis sarokba hangulatvilágítást tennél.

A fehér színű, nagyméretű (58 centi átmérőjű) Action Minor mennyezeti lámpa a letisztult formáival, a helytakarékosságával már akkor is nyerő, amikor még fel sem kapcsoltad, utána pedig csak még jobb lesz. A színhőmérséklete hat fokozatban állítható, méghozzá távirányítóval, és mivel LED-es, 25 wattból 2300 Lument hoz ki.

A várható élettartama húszezer óra, így biztosan nem lesz vele gondod hosszú időn át. Nehéz lenne ennél jobb helyre tenned 29 990 forintot.

Különösen menő lehet egy dizájnos falikar, amilyen a Globo Sofia is, csupán 34 990 forintért.

A Globo Sofia matt nikkel hullámokból áll össze, amiket opál plasztiklap kísér végig, mely alól a beépített LED-fényforrás szórja fényét szerteszét. Hangulatvilágításnak bármelyik helyiségbe ideális, keveset fogyaszt, a színhőmérséklete melegfehér – és ha nagyon megtetszett, a termékcsaládban mennyezeti lámpát és csillárt is találsz belőle.

Ha pedig valami extravagánsabbra vágysz, mutatjuk is a megoldást: a jó nevű Leuchtendirekt Lola-Tim lesz a te lámpád:

Mit is tud ez 15 990 forintért? Lazán, távirányítóval szabályozhatod a színhőmérsékletet, illetve a 12 világítási programot.

A kisebb fényforrást mozgathatod, vagyis egyedileg irányíthatod a fényét.

Ma már minden LED-es, ez is, tehát nagyon keveset fogyaszt, ellenben hosszú élettartamú, és az acél, akrill anyaga még kikapcsolva is sugározza a vagányságot.

Bárhogy is döntesz, láthatod: néhány egyszerű húzással, különösebb anyagi ráfordítás nélkül is megújíthatod a lakásodat, hogy hosszú ideig kellemesebb érzés legyen hazamenni, otthon lenni - mindehhez pedig a világítás a kulcs.

Mi a BAUHAUS kínálatában találtuk a tippjeinket, ahol további világítótesteket, és világításhoz kapcsolódó termékeket is láthatsz, és ahol a lakás bármilyen egyéb díszítéséhez is érdemes szétnézned!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés