Mára a laminált padlók minősége rengeteget javult, lényegében evidens megoldásként váltja ki a parkettát. Mi pedig közelebbről is bemutatunk párat, amit érdemes megismerni.

Hosszú évekkel ezelőtt a laminált padlóra egyszerű, igénytelen álmegoldásként gondolt a többség. Ám a rendkívül egyszerű használata (értsd: lerakása), és az olcsósága már akkor is kecsegtető volt.

Mostanra pedig félelmetesen sokat fejlődött a szakág minőségben, tartósságban, színválasztékban, anyag-érzésben, miközben megtartotta a korábbi jó tulajdonságait.

Ma már nem is nagyon érdemes elgondolkodni, milyet válasszunk, pontosabban elég a laminált kínálaton belül szétnéznünk.

Bár több különböző anyaggal dolgoznak a gyártók, a tartósság alapkövetelmény, a jobbak pedig nehezen karcolhatóak, ellenben könnyű őket feltakarítani.

Egy csendes kis lakásba nem kell olyan komoly kopásállóságú padlót lefektetni, ellenben az ipari terhelést is bőven bíró, 30 évre készült termékeket is simán találni a piacon.

További nagy előnye a laminált padlóknak, hogy sok közülük kompatibilis a padlófűtéssel, így már végképp nincs más hátra, mint szétnézni, milyen típusok vannak!

Logoclic Edition Family

Ez a család életre kelti a nyers, természetes anyagok mintázatát, így tökéletes alternatívája a valódi fapadlónak.

Ám koránt sem csak ennyit tud: különlegesen tartós, 15 év garanciát vállalnak rá, miközben az ára igen baráti, és persze nagyon könnyű lefektetni.

A lakásban gyakorlatilag korlátlanul használható, még a konyhában is, egyedül a fürdőszobába nem való.

Mivel 90 százalékban újratermelődő faanyagból készül, környezetbarát is, annál is inkább, mert az előállításánál túlnyomó részt maradékfát használnak, mely az erdőgondozási munkáknál gyűlik össze.

Az allergiások pedig szó szerint fellélegezhetnek, mert a zárt padlófelület nem szolgál táp- és szaporodási talajként az allergiát okozó mikroorganizmusok számára.

Ár: 6397 forint/karton, 2590 forint/m²

Logoclic Element

A Vinylről elsőre a régi lemezek ugranak be, de ez az anyag egészen más műfajokban is tovább él. Igen, ilyen a padló is: a vinyl padlók akár az ipari terhelést is bírják, ellenálló, karc- és kopásálló felületűek.

Sőt, mivel vízállóak és antibakteriálisak, ezek a padlók a fürdőszobában is lerakhatóak, ezen kívül padlófűtéshez is megfelelőek.

Lerakni pedig végtelenül egyszerű, a Top Clic rögzítési rendszernek köszönhetően még ragasztgatnod sem kell. Tényleg csak azt kell eldöntened, tetszik-e a színe és a mintája, mert még egészségileg is a legjobb választás: a károsanyag-kibocsátási osztálya A+.

Ár: 22 113 forint/karton, 8190 forint/m²

Mystyle Myart

Egy különleges, precíziós nyomtatási technológiát alkalmazva ez a padló tökéletesen hasonlít a valódi fához. Adott hát a természetes hatás, és a társaihoz hasonló előnyös tulajdonságok: könnyű lerakás még a bonyolultabb helyeken (pl. sarkok) is.

Még padlófűtéshez is passzolhat, ha a felületi hőmérséklet nem éri el a 27 °C-ot, és ha mindez nem volna elég meggyőző, 30 év garanciát vállalnak rá. Te tudod hol leszel 2048-ban? Mert a Mystyle még mindig a nappalidban, haver!

Ár: 10 345 forint/karton (6990 forint/m²)

Bamboo Cappuccino

Nehéz fokozni a fenti termékek előnyös tulajdonságait, hiszen látjuk: ma már mindenre felkészülten várják a bevetést a modern laminált padlók. De azért a Bamboo Cappuccinóval érdemes megismerkedni, elvégre

9 réteg UV-lakkbevonat teszi rendkívül tartóssá és karcállóvá.

Tudjuk, könnyű lerakni, alkalmazható meleg vizes padlófűtésnél, folt-, nedvesség-, csepp- és kopásálló.

Ráadásul ez nem utánzat, valódi fafelület, és mivel 10 milliméter vastag, extra keménynek minősül.

Ár: 28 256 forint/karton, 8190 forint/m²

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a terméktippjeinket, és bár most csak négyfélét mutattunk be, ha megindult a fantáziád, számos másféle padlómegoldást és árnyalatot is megtalálsz, de még a lakás dekorációjához is kapsz ötleteket és megoldásokat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában