Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Morzsaszívót vagy mikrót adni karácsonyra nem egy romantikus dolog, ellenben hasznos persze. Most viszont mutatunk öt ajándékot, amelyek nem haszontalanok és mégis mutatósak, eredetiek és nagy eséllyel fogják szebbé tenni az otthonotokat.

Kerámiák magyar egyedi tervezőktől

A tányéroknak, csészéknek, tálaknak és vázáknak megvan az a bosszantó tulajdonságuk, hogy 1) egy idő után eltörnek 2) ha nem törnek el, akkor egy idő után elkezded unni őket. Ha kicsit színesítenél a palettán (mert mondjuk sejted, hogy a barátnőd is nagyon bírná), akkor ajánljuk, hogy ne a nagyáruházak kommerszebb darabjai közül válassz, hanem egyedi magyar termékek közt keresgélj. A Hidegszoba Stúdió egy belvárosi lakásgaléria a bulinegyed közepén, ahol izgalmas kiállítások mellett kreatív kerámiaűzelmek is folynak: a csapat folyamatosan készíti meglepő festésekkel és formákkal kialakított kerámiáit. A készlet folyamatosan változik, de az biztos, hogy minden darab egyedi. A kerámiák már 3000 forinttól elérhetőek, itt tudsz náluk érdeklődni (gyorsan válaszolnak).

Látványos falipanelek franciáktól

Lenyűgöző kollekcióval jelentkezett a népszerű francia Élitis márka. Új, Panoramique névre keresztelt sorozatuk 72 nagy formátumú falipanelt tartalmaz, melyek döntő többsége most debütáló, különleges modell – és olyan vagányul egyedi mindegyik, hogy a festett fal adja a másikat. A kb. 3x3 méteres panelek között egyaránt megtalálható absztrakt festményt imitáló, graffitire emlékeztető, rajzolt, festett vagy metszetre hasonlító felület, virágminta vagy éppen fotórealisztikus kép is; garantáltan feldobná egy ilyen az otthonotokat, ha a fa alá helyeznéd. A Panoramique kollekció viniltapétái rafiát, selymet, lent, szalmát és egyes esetekben fémet imitálnak – a minél erőteljesebb látvány érdekében. Az ötödik kerületi Hephaistosban tudsz rendelni belőlük.

Élő bolygó a nappaliba

A kokedama egyitthonviszonylag ismeretlen növénytartási forma, mely nagy hagyományokkal rendelkezik a japán kertészek körében és nagyon mutatós, eredeti ajándék lehet a kedvesednek vagy épp a gyerkőcöknek.Gyakorlatilag egy mohalabdáról van szó, amit damilokon felfüggesztve vagy épp tartótálkán is tárolhatsz. Egyes kultúrákban a moha a remény, az újjászületés, a feltámadás jelképe – ami karácsonykor épp aktuális. 5,500 forinttól megvásárolható a Petit Planetnél, ahol megtalálod az egyedi kiegészítőket is (például a fent emlegetett Hidegszoba Stúdió kokedama-táljait is!).

Új életre kelt abroszok

Nem tudjuk, mennyien vagytok úgy vele, mint mi: hogy abroszt gyakorlatilag még sohasem vettünk, csak a nagyszüleinkről ránk maradtakat használjuk úgy, hogy jól célzott alátétekkel takarjuk el az évtizedes zsírpöttyöket meg pörköltfoltokat. Szerintünk a párod és úgy általánosságban véve az otthonod is nagyra fogja értékelni, ha egy gyönyörű, új terítővel leped meg. Mi nagyon bírjuk a Zara Home kínálatát, 14,995 forinttól szemezgethetsz az abroszaik közt.

Kreatív bútorfeltámadások a Fabrikától

Két magyar lány alapította még 2015-ben a Fabrikát, hogy a “régi bútorok új életet kezdhessenek”: a mindenhonnan beszerzett vagy épp talált tárgyak úgy alakulnak át, hogy egy modern lakásban is megállják a helyüket – na meg a fa alatt tökéletes ajándékként (már ha odafér). A skandináv életérzés mellett ott vannak a szocialista nyomelemek is, de modern és szerethetően retró köntösben – ha úgy érzed, egy bútor vagy kiegészítő lenne az, amit a párod és az otthonod is nagyra értékelne, akkor érdemes szemezgetni a darabjaik között online vagy a Városliget melletti boltjukban.

Kellemes otthoncsinosítással járó ajándékozást kívánunk! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.