Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fejlett technológia, környezetbarát megoldások és kifogástalan formatervezés. Ez az, ami jellemzi a Riko x Starckot.

A francia Philippe Starck munkáját csodálhatjuk meg az előregyártott házakban. A projektbe 34 egyedülálló modell tartozik bele, ezeknek mérete, berendezése és fő jellemzői változhatnak – így különböző homlokzatok, tetőfedőanyagok, valamint belső felületek között is válogathatunk, de a világítótesteket, a padlóburkolatot és a fürdőszobacsempét is személyre szabathatjuk.

E mellé fotovoltaikus napelemeket, szélturbinákat, esővízgyűjtőket és hőszivattyúkat is igényelhetünk. Egy szóval a rendszer elég profi, bár amennyiben valaki igényt tart egy ilyen otthonra, úgy 6 hónapot kell várnia, majd 450 ezer dollárt, azaz 126 millió forintot kell legalább kiperkálnia.

Ez is érdekelhet:

Ijesztő lehet ebben a korábbi börtönből kialakított szállodában aludni - Roadster

A napsugarak beragyogják a szobákat, a fény is szikrázik. Ilyen környezetben akkor sem lehet szomorú a szívünk, ha az éjszakákat egy korábbi börtön ablakai mögött kell töltenünk. Merthogy ebben az offenburgi hotelben valamikor a 19. században még bűnözők alkották szállóvendégek listáját, igaz, ők nem csupán néhány éjszakára csekkoltak be, hanem hosszabb ideig élvezhették a Heinrich Hübsch építész által tervezett épület vendégszeretetét.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.