Amikor nekiállunk felújítani a fürdőszobát, az mindig az egyik legnagyobb beruházásnak számít, mind munkában, mind anyagilag. A csempe leverése, az új csaptelepek beszerelése és még sok más apró vagy nagy munkálat akár hetekig is eltarthat, így jelentős összegeket emészt fel. Sokan ezért hajlamosak olyan részleteken spórolni ilyenkor, ami vizuálisan nem látható. Ilyen spórolási terület a vízvezetékek cseréje és az új vizesblokkok bekötése is. Az alábbiakban felsorolunk pár tényezőt, hogy miért is nem éri meg felületesen kezelni ezt a területet.

Anyagspórolás 

A legtöbben a csinos és márkás fürdőszobabútorok kedvéért spórolnak a vízvezeték-szerelési anyagokon. Nem megfelelő minőségű, sőt akár jóval régebbi, bontott PVC csöveket, elérett anyagú szifonokat és újrahasznosított tömítőket próbálnak a spórolás jegyében beépíteni. Azt gondolják „jó lesz az most, majd legfeljebb később cseréljük”. Aztán persze sosem kerül kicserélésre, a csövek elérnek, a csaptelepeknél a csatlakozások elkezdenek szivárogni és masszívan áztatni a falakat, a drága fürdőszobai berendezést. A probléma általában csak hónapok vagy évek múlva mutatkozik, viszont ahogy mondani szokták, akkor már „csőstül jön”. Ilyenkor a javítási munkálatok már jóval költségesebbé válnak, mint a beépítés alatt új anyagokkal végzett munka, továbbá jelentős károkat okozhat a víz a fürdőszoba bútoraiban. Ezért akár vidéken, akár Budapesten is éljünk, érdemes jó előre tájékozódni az árakról, és eleve belekalkulálni a vízszerelést a fürdőszoba építésébe. Például sok vízszerelő Budapest régiójában már rendelkezik olyan honlappal, ahol könnyen tájékozódhatunk az árakról vagy akár azonnal kérhetünk árajánlatot.

Jó szándékú hozzá nem értők a fedélzeten

Sajnos a másik leggyakoribb probléma, hogy a szakembereken, vagyis a vízvezeték szerelés árak költségein próbálnak spórolni egy új fürdőszoba kialakítása kapcsán. Nem ritka, hogy a családból egy ezermester oldja meg a bekötést. Ilyenkor szokott rendszeresen megtörténni, hogy nem megfelelő méretű csöveket helyeznek el a vizesblokkokhoz. Esetleg olyan kanyarokat építenek a csaptelephez, ami miatt például nem lehet rendesen használni majd a csapot, mert az minden apróságtól el fog dugulni. Gondoljunk bele, mennyire zavaró lehet, ha állandóan oda kell figyelnünk használat közben a dugulásra. Másik hasonló probléma a hideg és meleg víz bekötésének felcserélése is. Ezek az apróságok rendkívül bosszantóak lesznek hosszú éveken keresztül, és utólag már sokkal drágább őket orvosolni.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés