Bár a magyar-török kapcsolatot megviselte a közel 150 évnyi török uralom hazánkban, azóta helyreállt a diplomáciai rend, és kiderült, hogy van egy közös egy szenvedélyünk az oszmánokkal, ami nem más, mint a kerékpározás.

Európában nem túl gyakoriak a bicikligyárak, ezért külön büszkék lehetünk a sok viszontagságot megélt jelenleg Csepel Zrt. néven működő, magyar tulajdonban lévő, világhírű gyárunkra, de emellet az olaszok, sőt, a törökök is jelen vannak a piacon.

Fontos-e, hogy hol készül a kerékpár?

Többnyire nem, de azért mégsem elhanyagolható. Ennek nagyon egyszerű és logikus magyarázata van: minél messzebbről szállítják a hazai boltokba a járgányokat, annál drágábbak lesznek. Arról nem beszélve, hogy szervizelés esetén az alkatrészek cseréje könnyebben, gyorsabban megoldható, ha egyazon földrészen belül kell csak eljuttatni A pontból B-be.

Természetesen mit sem ér a közelség, ha a kínált áru rossz minőségű. Szerencsére a Kerékpárwebshop.eu Corelli kerékpárok sokaságát vonultatja fel, amelyek a megfizethető ár mellett minőségben is tökéletesek, melyekkel elsősorban az átlagos felhasználók igényeit akarják kiszolgálni.

A török kerékpárgyár története

50 évvel ezelőtt a Korel gyár még alumínium gyártásával foglalkozott, aztán egy szép napon meglátták a lehetőséget abban, hogy ők is elkészíthetnék az alumínium bicikli vázakat, és ezzel Európában egyedüliként lehetnének jelen. Innen már csak egy lépés volt, hogy a vázak után komplett kerékpárokat állítsanak össze.

Ezzel egyidőben megváltoztatták a cég nevét Korelről a sokkal hangzatosabb Corellire, aminek olaszos csengése miatt kedvezőbb fogadtatásra számítottak a nyugati piacon. A számításuk bevált, hiszen több évtizede a magas minőségű alumínium vázas, hétköznapi használatra szánt bringák egyik legnagyobb beszállítója lett. Mára 60.000 m2 területen automata gépeket használva gyártják a különböző kerékpárokat és felszereltségeiket.

Kicsiknek, nagyoknak egyaránt

A török cég a komolyabb versenyzőkre is gondolva komolyabb karbonvázakat is tervez és készít több éve, de a célközönség még mindig az átlagos felhasználók. A vásárlók többsége megfizethető, de strapabíró drótszamarakat keres akár saját magának, akár családtagjainak. Így a palettán a legkisebb gyermekbicikliktől egészen a felnőtt modellekig minden megtalálható. Míg a lurkók cangáját viszonylag egyszerű kiválasztani, mert egyrészt a méret és a dizájn döntő szerepet játszik, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy ennek a márkának a kétkerekűje állni fogja a sarat, még egy-egy borulás vagy nem előírás szerinti elhelyezést követően is.

 

A felnőtt bicajoknál már a felhasználási mód is lényeges, mert nem mindegy, hogy kirándulni szeretnénk, vagy csak a városban használnánk ügyintézésre. A két leggyakoribb típust, az MTB és a trekking kerékpárokat egyaránt elérheti a Kerékpárwebshop.eu webáruházban.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés