Az év legmelegebb hónapjai nem tartanak örökké, így jól tesszük, ha maximálisan kihasználjuk a jóidőt, kipihenjük magunkat és fantasztikus élményekkel gazdagodunk. A nyaralások általában egy-két hétig tartanak, de ne aggódjunk! Otthon is folytathatjuk a feltöltődést, ha megteremtjük hozzá a megfelelő környezetet. Nyaraljunk hát otthonunkban is! Nézzük, mivel tehetjük izgalmasabbá kertünket a nyári időszakra.

Napozóágy

Akinek e szó hallatán még mindig a borzalmas, fehér műanyag, kényelmetlen bútorok jutnak eszébe, azoknak van egy jó hírünk: ma már akkora a választék napozóágyból, hogy csak a képzeletünk és a pénztárcánk szabhat gátat! Válasszunk bár egy vagy kétszemélyes, fix vagy dönthető, huzattal ellátott vagy huzat nélküli típust, garantáltan élvezni fogjuk a pihenést a szabad ég alatt! Praktikusoknak jó megoldás az összecsukható változat. Egy kellemes könyv mellett hideg italokat fogyasztva szerezhetjük meg a nap csókolta barnaságot, élvezzük ki minden percét!

Csak óvatosan a perzselő sugarakkal!

Bár a napsütésnek számos jótékony hatása van testünkre, sajnos az egyre magasabb UV-sugárzás miatt nem árt óvatosnak lennünk. A napvédő krémek mellett a fizikai védekezésre is gondoljunk, és a déli órákban húzódjunk árnyékosabb helyre. Nagyszerű megoldás lehet egy napvitorla kifeszítése kertünkben, akár a medence, étkezőbútorok fölé, de félárnyékot teremthetünk vele a napozóágyak felett is, hogy békésen élvezhessük a napsütést, elkerülve az enyhe égési sérüléseket. A hirtelen felbukkanó nyári záporok ellen is kiváló védelmet nyújthat egy napvitorla, hiszen általában víztaszító anyagból készül. Rögzítése gyors és egyszerű, mégis stílusos hangulatot teremthetünk vele, és nem kell féltenünk tavasszal sem, hiszen időtállóra tervezték. Gondoljunk a gyerekekre is: bátran igazítsuk a homokozó fölé, így a legkisebbek is biztonságban tudhatók az égető sugaraktól.

Irány a medence!

A napozástól fölhevülten hűsölni vágyunk. Ám óvatosan a hirtelen csobbanással! A szívünk meghálálja, ha előtte egy langyos zuhanyt veszünk, és csak aztán ereszkedünk a medence hűvösebb vizébe. Szerencsére számtalan kerti zuhany közül válogathatunk, és a legtöbb már napkollektorral ellátott, ez szolgáltatja a kellemes hőmérsékletű zuhanyt.

Medence telepítése előtt érdemes tájékozódni annak tisztítása, karbantartása felől, hiszen hamar a békák birodalmává válhat, ha nem gondozzuk megfelelően a vizét! Próbáljuk ki a masszázsmedencéket a tökéletes felfrissülés jegyében.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Új kedvencünk, a pawpaw!