Ahol sokan fordulnak meg nap mint nap, ott a padló rövid időn belül koszossá, szennyezetté válik. Ez nem csak esztétikai szempontból lehet zavaró, de higiéniai szempontból sem túl előnyös.

Nincs olyan iparág, nincs olyan munkahely, bevásárlóközpont vagy egyéb közösségi tér, ahol a tisztaság ne lenne fontos a vásárlók, az ügyfelek vagy épp az ott dolgozók számára. Ám minél nagyobb térről beszélünk, annál nagyobb fejtörést okozhat a padló tisztaságának biztosítása.

 

Ma már a legtöbben erre a célra valamilyen ipari használatra szánt seprőgépet vagy padlótisztító gépet alkalmaznak. De vajon milyen előnyei vannak az ilyen típusú gépeknek, illetve milyen tulajdonságokat érdemes figyelembe venni, ha vásárolni szeretnénk? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat!

 

Miért előnyös a seprőgépek használata? 

 

A különböző éttermekben, üzletekben, irodahelyiségben, illetve egyéb közösségi terekben nagy tömegek fordulnak meg nap, mint nap. Ez esetben elkerülhetetlen, hogy a padlót ne érjék kisebb-nagyobb szennyeződések, amelyeket muszáj eltakarítani.

Sajnos minél nagyobb a tér, annál kevésbé hatékony a hagyományos, kézi felsöprés vagy felmosás. Gondoljunk bele, egy több ezer négyzetméternyi helyiségnél ez hosszú órákat vesz igénybe, ami rengeteg időt és energiát pazarol el!

 

Ebben az esetben lehetnek segítségünkre az ipari használatra szánt seprőgépek. Ezek nagyban megkönnyíthetik a takarítást, így nem kell órákat tölteni vele. Ráadásul ezek az eszközök sokkal hatékonyabban képesek megbirkózni a makacs szennyeződésekkel is, tehát a végeredmény is szebb lesz!

 

Így válasszuk ki a megfelelő berendezést

 

Mivel ezek a gépek általában nagy befektetést jelentenek, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen szempontokat veszünk figyelembe ezek vásárlásakor. Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk, hoztunk néhány hasznos tippet:

  • Ha padlótisztításról van szó, nem mindegy, hogy seprünk vagy súrolunk. A seprőgép abban az esetben javasolt, ha könnyű, terjedelmes törmelék vagy nehéz, nedves törmelék található a padlón. Ezzel szemben az egytárcsás súroló a finom por, különböző padlónyomok vagy zsír eltávolítására alkalmas.
  • Vegyük figyelembe, hogy pontosan mekkora teret szeretnénk megtisztítani! Nagyobb terek esetén inkább ráülős géppel, míg a kisebbeket a gyalogkísérős gépekkel szokás takarítani.
  • Vizsgáljuk meg azt is, hogy a tisztítási útvonalak milyen szélesek! Vajon elfér a berendezés, kényelmesen meg tud fordulni?
  • A padlófelület típusa meghatározza, hogy milyen kefével rendelkező súroló-, illetve seprőgépet használjunk.
  • Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy ezek a berendezések is rendszeres karbantartást igényelnek, működésük pedig minden esetben költségekkel jár. Ezekkel is kalkuláljunk vásárlás előtt!

 

Ha tehát szeretnénk, hogy egy adott helyiség padlója ragyogjon a tisztaságtól, akkor szerezzünk be egy megbízható súrológépet vagy seprőgépet!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Vállalatirányítási rendszer: a felhő alapú ERP 3 előnye