A technológiai részvények a héten eddig rövidzárlatot kaptak a profitéhes befektetők által beléjük épített magas elvárások súlya miatt.

A technológiai részvények a héten eddig rövidzárlatot kaptak a profitéhes befektetők által beléjük épített magas elvárások súlya miatt.

A Nasdaq Composite közel 1%-ot esett kedden a korai kereskedésben, ezzel ötnapos veszteségét 2,1%-ra növelte. De a Nasdaq vezetősége a piac kockázati étvágyának csökkenéséről számol be.

A Tesla részvényei 5%-ot estek a mai kereskedésben, és a Yahoo Finance-on a legkeresettebb volt dél körül. A Virgin Galactic 6%-ot, az Apple pedig 2%-ot veszített.

A Yahoo Finance egy gyors pillantást vetett arra, hogy mi lehet az oka annak, hogy a piac újraértékeli a nagyra értékelt technológiai részvényeket.

A Fed tagja megijesztette a növekedési befektetőket

Loretta Mester, a Clevelandi Szövetségi Tartalékbank elnöke a Yahoo Finance Live-on Brian Cheungnak adott exkluzív interjújában aggodalmát fejezte ki a részvények értékelésével és az inflációval kapcsolatban.

"Az én meglátásom szerint a részvényárakat tekintve mindenképpen van felfelé irányuló tendencia - magasan vannak. Van felfelé irányuló nyomás," mondta Mester.

Mester nyitottnak mutatkozott arra is, hogy az inflációt hagyja futni - amit a technológiai befektetők valószínűleg nem akartak hallani. Gyakorlatilag felveti annak lehetőségét, hogy a Fed 2022-ben talán emelni fogja a kamatlábakat az infláció leküzdése érdekében, ami gyakran nem jó háttér a technológiai befektetők számára, akik inkább az alacsony kamatlábak mellett fektetnek be.

A Fed inflációs célkitűzése 2%.

“Az, hogy az infláció 2 vagy valamivel 2 százalék fölé emelkedik, nem jelent problémát,” közölte Mester az interjúban.

Ezen a ponton okos döntés lehet elkezdeni részvényekbe fektetni. Ha kezdő vagy, fontold meg a kereskedési platformok használatát.

A Goldman a valóságot mutatja be az adókról és a technológiáról

A hét nem indult jól a technológiai befektetők számára, mivel a Goldman Sachs technológiai profitról szóló jegyzetéről széles körben beszéltek az utcán.

Ha a Biden-féle társaságiadó-tervet teljes mértékben hatályba léptetnék, a FAAMG 2022 becsült bevételei a konszenzusos várakozásokhoz képest nagyjából 9%-kal csökkennének - mondta David Kostin, a Goldman Sachs vezető amerikai részvény stratégája.

A Biden-kormány a társasági adókulcsot a Trump-korszak 21%-áról 28%-ra kívánja emelni.

Emellett a leggazdagabb amerikaiak tőkenyereségadójának 43,4%-ra történő emelésére is készül, beleértve az infrastrukturális beruházások finanszírozását segítő különadót is. A jelenlegi tőkenyereségadó felső kulcsa 23,8%, amely 2013. január 1-je óta van érvényben. Kostin hozzátette, hogy a FAAMG-részvények is érzékenyek a tőkenyereségadó bármilyen emelésére.

"Ha a tőkenyereségadó-kulcs 2022-ben emelkedni fog, a magasabb kulcs alá tartozó befektetők dönthetnek úgy, hogy 2021-ben realizálják jelentős tőkenyereségük egy részét az alacsonyabb jelenlegi adókulcs mellett. A FAAMG részvényei az elmúlt 5 év során 5 billió dollárral értékelődtek fel, ami az S&P 500 piaci tőkeemelkedésének 29%-át teszi ki ez idő alatt" - mondta Kostin.

A technológiai részvények megtörik a grafikonokat

A technológiai részvények gyengülése az elmúlt öt nap alatt technikai töréseket idézett elő a grafikonokon, jegyzik meg Wall Street-i megfigyelők. Más szóval a technológiai részvények bikái kedvüket vesztik a csatában a medvékkel szemben, és jelenleg nem világos, hogy mi fordíthatná ezt vissza.

Bár a Nasdaqot (és a széles XLK tech ETF-et) nem érte akkora csapás, mint tegnap a chip-részvényeket, mégis jelentős gyengülés volt tapasztalható. A Nasdaq a saját 100 napos mozgóátlaga felett zárt. Ez a vonal még jobb támaszpont volt a Nasdaq számára … Tavaly szeptember óta még négyszer esett le onnan. Ezért, ha ez alá esne még bármilyen jelentős módon, és a jelenlegi kereskedési helyzet alapján úgy néz ki, hogy fog is, bizony egy nagy sárga zászlót fog kitűzni az indexre - mondja Matt Maley, a Miller Tabak vezető piaci stratégája.

Maley rámutatott, hogy a széles körben követett VanEck Vectors Semiconductor ETF hétfőn a 100 napos mozgóátlaga alá esett, ami negatív fejleményt jelent a technológiai piac lendületes kereskedői számára.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A sátrazás, mint felejthetetlen élmény