Csak egyetlen olyan esküvővel kapcsolatos esemény van, ahol maximálisan a vőlegény áll a figyelem középpontjában: a legénybúcsú. Természetes, hogy az esküvőn a legtöbb figyelem a menyasszonyra összpontosul, de nem szabad megfeledkezni a nagy nap előtti vidám programokról sem. Sokan úgy gondolják, a legénybúcsú felesleges időpocsékolás, nincs rá szükség, pedig legalább annyira fontos, mint maga az esküvői szertartás. Manapság már rengeteg féle program közül választhatnak a legénybúcsút szervezők, így mindenki megtalálhatja az ízlésének, vérmérsékletének megfelelő programot.

A vőlegény stílusától függően a legénybúcsú lehet szűk körű családi, baráti beszélgetés, de olyan is van, aki a több napos programsorozat híve. A szervező feladata eldönteni, mi passzol leginkább a vőlegény személyiségéhez. De vajon honnan ered a legénybúcsú hagyománya? Többek között erre a kérdésre keressük a választ az alábbi cikkben, és bemutatjuk a legütősebb legénybúcsú kellékeket!

A legénybúcsúk története

Mielőtt megismerkednénk a történelmi háttérrel, vizsgáljuk meg közelebbről, mi is az a legénybúcsú. A legénybúcsú nem más, mint a férfi közelgő házassága tiszteletére rendezett ünnepség, amin általában a vőlegény legközelebbi barátai és családtagjai vesznek részt.

A legénybúcsú kiváló alkalom arra, hogy a nősülni készülő férfi összejöjjön a barátaival, családtagjaival, és elbúcsúzzon az egyedülálló élettől, hogy új fejezetet kezdhessen élete párjával. Ebből is látszik, hogy a legénybúcsú – és természetesen a lánybúcsú is – szerves része az esküvői hagyományoknak. De vajon mindig így volt ez? Egyáltalán mióta létezik a legénybúcsú fogalma?

Sokan nem is gondolnák, hogy, amikor a férfiak legénybúcsún vesznek részt, az ókori spártaiak által létrehozott hagyományt követik. Bizony! A legénybúcsú hagyománya időszámításunk előtt 500-ra nyúlik vissza.

Habár a spártaiak gyakran fiatalon haltak meg katonai képzésük és életmódjuk veszélyei miatt, harminc éves korukig nem váltak teljes jogú harcosokká, és egészen hatvan éves korukig aktív szolgálatot kellett teljesíteniük. Nem csoda tehát, hogy a fiatal spártaiak minden alkalmat megragadtak, hogy bulizhassanak egy jót. Ez az opportunista szemlélet lengte körül a ma ismert legénybúcsúk ősét.

Válassz stílusodhoz illő legénybúcsú kelléket!

A legénybúcsút általában a vőlegény egy közeli barátja, vagy a násznagy szervezi. Egyáltalán nincs könnyű dolga, ugyanis nem egyszerű eligazodni a legénybúcsú ajándék és kellék tengerben.

A tökéletes legénybúcsú kellékek megtalálása nem kis feladat még egy tapasztalt rendezvényszervező számára is, de szerencsére ma már rengeteg termék közül választhatunk.

Egy vicces ajándék tábla, egy jópofa, feliratos póló, vagy egy vidám mintás kötény garantáltan mosolyt csal a legénybúcsús csapat arcára.

Az extrémebb szórakozásra fogékony vőlegény biztosan örülni fog egy ízléses, tűzpiros szexre hívó csengőnek, káma szútra dobókockának, cici formájú párnának, bögrének vagy egy pihe-puha plüss borítású bilincsnek. Ha a társaság szeret játszani, akkor az iszogatós, legénybúcsús társasjáték nem hiányozhat a legénybúcsú kellékek közül.

Bármelyik kellékre esik a választás, egy biztos: a legénybúcsú igenis fontos ünnep egy férfi életében, ezért meg kell adni a módját.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A sátrazás, mint felejthetetlen élmény