Az életben számos helyzet adódhat, amikor egy kicsivel vagy éppen sokkal több anyagi forrásra lenne szükséged, mint amennyiből jelenleg gazdálkodni tudsz. A célok gyors megvalósításához pedig tanácsos minél hamarabb elérhető lehetőségeket keresni, hiszen gyakran még hosszú évek spórolása sem lenne elegendő a kívánt összeg megteremtéséhez.

Milyen gyakori helyzetekben lehet több pénzre szükséged, mint amennyivel rendelkezel?

  • Új ingatlan vásárlása. Egy új lakás vásárlása soha nem két fillér. Sőt, ha a kinézett lakás vagy családi ház még jelentős felújításra is szorul, akkor garantáltan szükséges lesz további néhány millió forintot ráfordítani a komfortos otthon kialakítására.
  • Vállalkozás indítása. Akár Kft. alapítás előtt állsz, akár egyéb formátumú vállalkozást szeretnél indítani, a megfelelő kezdőtőke elengedhetetlen a zökkenőmentes rajthoz. Ebből tudod megalapítani a céget, illetve a marketing költségeidet is a plusz pénzből fedezheted.
  • Egyéb célok. Legyen szó bármilyen tárgy vásárlásáról vagy üzleti befektetésről is, szinte minden esetben a bankok által nyújtott hitelek segíthetnek a leggyorsabban.

Mit lehet tenni, ha tovább nyújtózkodnál, mint ameddig a takaród ér?

Gondold át alaposan a céljaidat!

Először is tedd fel magadnak a következő kérdést: valóban annyi pénzre van szükségem, mint amennyivel tervezek? Ha több dolgot is szeretnél venni vagy több dologba fektetnél be, akkor a jövőbeli kiadás összegét célszerű minél apróbb részletekre bontani. Így pontosan átláthatod a tételeket, és szelektálhatsz közülük. Ha valami nem annyira fontos vagy később is ráér, akkor azt mindenképpen érdemes későbbre halasztani.

Spórolj okosan!

Nem is sejtenéd, hogy tudatos életmóddal mennyi pénzt megtakaríthatsz havi szinten. Ehhez persze egy kis önfegyelem is szükséges, hiszen a különböző üzletek csábító ajánlataira vagy a régóta áhított termékekre bizony nem mindig könnyű nemet mondani.

Hogyan spórolhatsz jelentős összeget havonta?

  • Figyelj az otthoni áramfogyasztásra. Ha nem nézed a TV-t, mindig kapcsold ki. Ha nem töltöd éppen a telefonodat vagy a bluetooth fülhallgatóid, mindig húzd ki a töltőt a konnektorból, illetve fölöslegesen soha ne hagyd felkapcsolva a villanyokat. Így szépen lefaraghatod a villanyszámla költségeit.
  • Csak azt vedd meg, ami valóban szükséges. Habár egy új, divatos ruha vagy éppen egy szórakoztatóipari eszköz vásárlása ideig-óráig tényleges örömöt nyújthat, de a hosszú távú kiadásaidat tekintve szinte mindig felelőtlen döntésnek bizonyul. Éppen ezért vásárlás előtt gondold át százszor is, hogy szükséged van-e az adott dologra, és az csakugyan a kitűzött céljaidat szolgálja-e.

Fontold meg a kölcsön felvételét!

Ha nem sikerül a jelenlegi takaródnál tovább nyújtózkodni, célszerű számításba venni a gyorskölcsön lehetőségét is. Ugyanis a gyorskölcsönök akár 1-2 napon belül megoldást nyújthatnak számodra, hogy végre belevágj abba, amit el szeretnél érni. Egy gyors, személyi kölcsönt pedig arra fordíthatsz, amire csak szeretnél, ezért akár rövid távú, akár hosszú távú megoldásként is számíthatsz rá.

Ha kicsivel többre lenne szükséged, mint amennyit jelenleg megengedhetsz, általában két út áll előtted: vagy megpróbálod összegyűjteni a kívánt összeget, vagy kölcsönt veszel fel céljaid megavlósításához. Válaszd bármelyiket is, a hangsúly mindig a tudatosságon kell, hogy legyen. Így hamarabb elérheted céljaid, mind azt gondolnád.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Last minute karácsonyi ajándékötletek férfiaknak