A rohanó hétköznapok során rengeteg dologra oda kell figyelnünk. A munka, a gyerekek és a házban végzendő feladatok sokszor minden időnket elveszik, ezáltal nem marad figyelem a párunkkal töltött intim együttlétre. Vajon hogyan hathat ránk negatívan ennek elmaradása?

A szexuális együttlét pozitív hatásai

 

A szerelmünkkel történő testi kontakt számos pozitív tényezőt rejt magában. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy átadjuk érzelmeinket, és kimutassuk őket a másik fél számára. Ez egy olyan szintű felszabadultságot és stresszmentes pillanatot adhat, mely alkalommal a világ minden gondját elfeledhetjük.

 

Néha jó egy kicsit kiszakadni a mindennapok forgatagából, és erre mind testileg, mind lelkileg szükségünk is van. Emiatt fontos időt fordítani a kellő intimitásra, és a megfelelő együttlétre.

 

Mindezek tudatában kijelenthetjük, hogy érdemes kellő figyelmet szentelnünk a jó minőségű és megfelelő mennyiségű szerelmi életre. Ennek elmaradása esetén ugyanis számos problémával kell majd szembenéznünk a mindennapok során.

 

Sok közülük olyan, melyre alapból nem is gondolnánk. Amennyiben elmulasztjuk ezt a tevékenységet az mind a testünkre, mind a mentális egészségünkre negatív hatással lehet. Vizsgáljuk meg közösen, hogy milyen jeleket tapasztalhatsz kevés együttlét esetén.

 

Mire is jó az aktív szerelmi élet?

 

Elsősorban csökkenti a stresszt és a kimerültséget, mely sokunknak jól jöhet a hétköznapokban. A mai világban rengetegen kapkodunk, egyik dolgot végezzük a másik után. Ez az életmód rendkívül sok stresszel jár.

 

Ennek ellensúlyozására kifejezetten jó lehet az együttlétek számának növelése. Ezen tevékenység során ugyanis boldogsághormon szabadul fel, mely segít kiszakadni ebből az állapotból, továbbá rengeteg energiával tud feltölteni minket a szexuális élmény.

 

Ezen túlmenően növeli az önbecsülésünket, illetve kiegyensúlyozottabbá is tehet minket. Minden jel arra utal tehát, hogy érdemes gyakran ágyba bújni kedvesünkkel. Fájdalomérzet ellen is hatékony lehet az aktív szerelmi élet. Az együttlét közben felszabaduló boldogsághormon ugyanis erősebb hatással van testünkre, mint a legtöbb fájdalomcsillapító. Sőt, azon személyeknél, akik rendszeresen élnek át orgazmust, az általános fájdalomérzet is jelentős mértékben csökken.

 

Összefüggés a merevedési problémákkal

 

Ha ritkán élünk nemi életet, az is összefüggésben lehet a merevedési gondokkal. Ilyenkor a pénisz körüli izmok nem aktiválódnak elégszer, ezáltal nehezebbé válik a működésük. Biztosra mennél? Nézz körül a DoktorTaurus étrendkiegészítő webshop potencianövelő tabletta kínálata között, és éld át maximális élményben az együttlétet!

 

A testi hatásokon túl lelki negatívumok is érhetnek minket. Romolhat az önbecsülésünk, illetve önbizalomhiány is kialakulhat a kevés szexuális tevékenység következtében. Emiatt neked is azt tudjuk javasolni, hogy mindig szánj időt pároddal a megfelelő intimitásra. Megfelelő időbeosztás mellett meg lehet találni az alkalmat, mikor örömet szerezhettek egymásnak.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában