Nagy gamerként kétségtelenül sok napot és/vagy éjszakát töltöttél már az íróasztalodnál ülve, és élvezted az életed. Játszani fantasztikus dolog, hiszen segít kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, és jó közérzetet tud azáltal varázsolni, hogy segít másokkal kapcsolódni, vagy belefeledkezni a játék nyújtotta örömökbe. A teljes élményhez azonban elengedhetetlen a megfelelően berendezett játszószoba. A tökéletes felszereléshez olvasd tovább cikkünket!

Alapvető bútorok

Talán már automatikusan jöhet a gondolat, hogy a kényelmes játékhoz meg kell találnod a megfelelő íróasztalt és széket. Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagynod, hogy számodra mi igazán kényelmes - például szívesen játszol állva, és ehhez egy állítható asztal a tökéletes választás, vagy éppen sokat mocorogsz a székben, ami egy strapabíró, mégis az egészségedre is jó hatással lévő ülőalkalmatosságot jelent.

Ezeken felül azonban fontos arra is gondolnod, hogy ezeket hogyan rendezed el a szobában. Ha ez a gamer sarok a hálószobádban van, igyekezz átellenesen berendezni a két részt. A jól elkülönített területek segítenek a mentális egészséged megőrzésében is.

Fényes helyzet

Amennyiben lehet, ne csak a monitor fénye érjen téged: az asztali és éjjeli lámpák segítenek kiegyensúlyozni a fényviszonyokat a szobában, ezáltal a szemeid is nagyobb biztonságban lesznek. A LED fényforrások a legideálisabbak, mivel ezekkel hangulatossá is teheted az asztal környékét, ám nem olyan éles a fényük, hogy az bántaná a szemeidet.

A természetes fényforrásokról se feledkezz meg! Semmiképpen ne ülj ablakkal szembe, miközben a monitort nézed - akár az éles napfény, akár a tört vagy szűrt fény hosszabb távon nagyon kellemetlen élményt okozhat. Ha nem tudod másként kialakítani a szobát, akkor válassz olyan függönyök közül, amik segítenek a természetes fényeket blokkolni, vagy kellemesebbé varázsolni.

Kábelrengeteg

Klasszikus helyzet, amikor a jól kialakított gamer sarokban a vezetékek miatt nem érzed magad elég kényelmesen. Válassz olyan kábelcsipeszeket, amikkel külön tudod tartani azokat, és nem gubancolódnak össze sem a lábad alatt, sem egymással.

A Bonami.hu rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy megtaláld az ideális használati és dekor tárgyakat - nézted ma már?

(Szponzorált tartalom)

A fotó forrása: Gorodenkoff / Shutterstock.com

És ezt olvastad már?
Miért számít egészségtelennek a fehér cukor?