Az egyik legnépszerűbb kölcsöntípusnak számít a hazai piacon a babaváró hitel. Nem véletlen, ugyanis egy szabad felhasználású, akár kamatmentes kölcsönről van szó. Azonban ennek is vannak természetesen feltételei az igénylési folyamat során. Sokan ebből a feleség maximális életkorát ismerik csak, pedig fontos az is, hogy a férj hány éves az igényléskor!

A babaváró hitelről röviden

 

Ahogy a bevezetőben is írtuk, ez egy szabad felhasználású kölcsön. Akár 10 millió forintot is kaphatunk, mely összeg visszafizetése akár teljes mértékben kamatmentes lehet. Házaspárok vehetik igénybe, a célja pedig a gyermekvállalás ösztönzése. Ezt úgy érik el, hogy a kamatmentesség feltétele az, hogy 5 évvel a szerződéskötést követően meg kell szülessen az első (vagy a következő) gyermekünk. A meglévő gyermekek száma tehát nem jelent könnyítést, csak a szerződéstől számított 5 éven belül megszületettek.

 

Feltétel a feleségnél: maximum 40 év!

 

Már csak a gyermekvállalás miatt sem elhanyagolható az, hogy a feleség hány éves. Fontos kritérium, hogy igényléskor még nem tölthette be a 41. életévét. Azonban nemcsak neki, de férjének is számít az életkora, ennek pedig oka van. Nézzük, hogy mi!

 

Miért számít a férj életkora?

 

Ahogy a normál kölcsönök esetében, a babaváró hiteleknél is vizsgálják a hitelképességünket. Ezért fontos, hogy az igénylők hány évesek lesznek a kölcsön lejártakor. Addig ugyanis törleszteniük kell. Ha túl magasnak ítéli meg a pénzintézet egy igénylő életkorát, akkor elutasíthatja a benyújtott igénylést. Akár bankonként is változhat, hogy mekkora lejáratkori maximális életkort határoznak meg, meghatározhatják az igényléskori és a lejáratkori évek számát is.

45 év felett gond lehet!

 

A babaváró hitel maximális futamideje 20 év. Ez azt jelenti, hogy lejáratkor a feleség maximum 60 éves lesz. Ezzel szemben, ha a féj a futamidő elején már 45, akkor a végén 65 lesz. Ez pedig már egy határérték sok pénzintézet számára (ez ugyanis a jelenlegi nyugdíjkorhatár).

 

És hogy mit lehet ez ellen tenni? Mindenképp érdemes előzetesen megérdeklődni, hogy milyen feltételek vannak az egyes pénzintézeteknél. Sőt, a babaváró hitel kamatában is lehetnek eltérések, így azt javasoljuk, hasonlítsd össze a bankok ajánlatait az expresszkolcson.hu oldalán! Ha ezt megteszed, akkor nem fognak meglepetések érni, és nyugodtan benyújthatjátok a kérelmet.

 

További feltételek

 

Életkort tekintve annyi kiegészítés még adott, hogy a feleség maximum 40 éves lehet, de alsó határ is van: 18 év. Legalább az egyik félnek minimum három éves, folyamatos TB-jogviszonlyal kell rendelkeznie.

 

Kedvezmények

 

A szerződéskötést követő első gyermek születésétől kamatmentessé válik a kölcsön. Emellett 3 évre fel is lehet függeszteni a törlesztést. Újabb gyermek születésekor ez megismételhető, a fennmaradó tőketartozás 30%-át pedig elengedik. A harmadik gyermek születésekor a teljes kölcsön elengedésre kerül.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában