Az ablakok tisztítása a legnehezebb és legnépszerűtlenebb feladat egy háztartásban. Ez különösen akkor nagy nyűg, ha sok üvegfelület található a házban. A hagyományos ablaktisztító módszerhez rongyra, vízre és ablaktisztító folyadékra van szükség, és sok csiszolgatásra, törölgetésre, fényesítésre. A sok tisztítás ellenére azonban sajnos gyakran csíkos, vízfoltos ablak a végeredmény. Ez igen idegőrlő tud lenni, és már az ablakmosás gondolatától is kiráz bennünket a hideg.

A háztartási termékek gyártói létrehoztak egy igen hasznos terméket, amely forradalmasította az ablaktisztítást. Az elektromos ablakporszívó segítségével praktikusan és hatékonyan tisztíthatjuk meg ablakainkat. A készülék nem csak ablakok, hanem tükrök, csempék, üvegasztalok, zuhanykabinok, ajtók és még télikertek tisztítására is kiváló. Különlegessége, hogy fele annyi idő alatt képes teljesen csíkmentessé varázsolnia a felületeket.

De mi is az ablakporszívó és hogyan működik?

Az elektromos ablakporszívó egy olyan készülék, amely a nedves porszívók elvén működik, és így szívja fel az ablakról a piszkos vizet. Az ablakporszívó fején egy gumi lehúzófej található, amely a vizet a készülék belsejében lévő tartályba vezeti. A szívóerőnek és a gumifejnek köszönhetően, a végeredmény makulátlanul tiszta és csíkmentes lesz.

Feladatunk csak annyi, hogy vízzel vagy ablakmosó folyadékkal átmossuk az ablaküveget, és a porszívóval átmenjünk a nedves felületen. Arra nincs is szükség, hogy száraz ronggyal áttörölgessük az üveget vagy hogy kifényesítsük, hiszen a készülék tökéletesen tiszta és száraz végeredmény hagy maga után. Ezzel az eszközzel sokkal egyszerűbb, sőt élvezhető is az ablakmosás. Nincs szükség polírozásra, különböző rongyok beszerzésére sem. Csak egy nedves rongyra van szükség, amellyel fellazítjuk a szennyeződéseket. Ha kevésbé szennyezett az ablak, akkor elegendő csak ablaktisztitó folyadékot használni. Piszkos üvegnél pedig érdemes először vízzel és valamilyen tisztítószerrel elvégezni a tisztítást, majd utána használni valamilyen ablaktisztító szert, amit aztán a vizes porszívóval csak leszippantunk a felületről. Munka végeztével pedig csak annyi a dolgunk, hogy eltávolítsuk a szennyezett vizet a tartályból.

A készülék akkumulátorral működik, ami lehetővé teszi, hogy a ház bármelyik szegletébe használni tudjuk. Az egyetlen hátránya, hogy emiatt korlátozott ideig használhatjuk, azonban annyira kevés energiát használ, hogy egy töltéssel a ház összes sima felületét meg tudjuk tisztítani. Az akkumulátor állapotáról egy kijelző tájékoztat bennünket.

Előnye, hogy egyszerűbb és gyorsabb ablakmosást tesz lehetővé. Csíkmentes és ragyogó felületet hagy maga után, hiszen a szívóerő a fej teljes szélességében hat. Mivel a kéz nem érintkezik olyan mértékben a tisztítószerekkel, mint a hagyományos ablaktisztításnál, így a bőrünket is kíméli. Ergonomikus és puha markolatának és súlyának köszönhetően, kényelmes és könnyed használatot tesz lehetővé. A készülék rugalmas fejjel rendelkezik, így a tisztítandó felülethez tud igazodni. Tökéletesen megtisztítja a sarkokat és az ablak alsó részét is. Használata is rendkívül egyszerű, csak egy gombnyomás, és készülék már kész is a használatra. Idősek számára is tökéletes, hiszen nem megterhelő vele a munka.

A háziasszonyok másik nagy rémálma az ablakpucolás mellett a fürdőszoba tisztítása, azon belül pedig a zuhanykabin karbantartása. Tisztítása egyáltalán nem egyszerű, hiszen a folyamatos használat miatt, a vízkő igen hamar nyomot hagy. Az elektromos ablakporszívó erre is megoldást jelent, hiszen használat után csak áthúzzuk a felületen az eszközt, így az maradéktalanul száraz lesz, ezért a vízkőnek esélye sem lesz a megtelepedésre.

Ha egyszerűsíteni szeretnénk a házimunkát egy praktikus eszközzel, amely időt és fáradtságot takarít meg számunkra, akkor érdemes beszerezni egy ilyen eszközt.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Gyommentes ágyás geotextillel