Neked is biztos van olyan ismerősöd (köhömm…), aki mindig azt mondogatja, hogy látja Instán, hogy te milyen jó programokat csinálsz a csajoddal, és ő is annyira szívesen menne mindenfelé. Aztán amikor van egy közös programötleted, és ráírsz, hogy érdekli-e, akkor jön, hogy “inkább most csak csillezgetnék itthon”. Pár nap múlva pedig, mintha mi sem történt volna, simán megint képes panaszkodni saját tespedtségére.

Az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb embernek tényleg nincsen ihlete, hogy mihez kezdjen magával, ha ott van előtte egy teljes szabadnap, vagy akár egy egész hétvége. Egyszerűen inkább nem csinál semmit, az idő szétfolyik körülötte, aztán jajj már megint hétfő van, szar az egész, és úgy telt el az elmúlt pár nap, hogy észre sem vette.

 

Nem kell azonnal meghódítani a világot, viszont valahonnan akkor is el kell indulni

Van egy jó hírünk: minőségi időtöltés nem csak az lehet, ha elutazol két hétre Balira. Ha néhány órára kiszakadsz a mókuskerékből, már sokat tettél a belső egyensúlyod helyreállításáért. És akkor itt most vissza is térhetünk az ihlet témához: mégis hol lehet normális programötleteket találni? Ha beírod a Google-be, hogy mondjuk “budapesti programok”, akkor olyan oldalak jönnek szembe először, amiken a kőbányai nyugdíjasklub dalárdájának aktuális fellépését, illetve a három hónap múlva esedékes kürtőskalács-fesztivált ajánlják jó szívvel figyelmedbe. A következő néhány találatnál az épp mostanában megnyílt fenszi belvárosi türkmén étterem a sláger, valamint az olyan újító és formabontó ötletek, mint a “séta a Normafán”.

 

Nagyon kevés olyan hely van Az Interneten, ahol ún. normális emberek a saját élményeiket írják meg, nem komment formájában, hanem úgy rendesen, ajánlóként. Ez a kevés most már szerencsére eggyel több: az Olyanjó! egy olyan programajánló weboldal, ahol az alapítók, Zsófi és Péter szeretnek enni, inni, utazni, és általában mindenfélét csinálni Budapest határain kívül és belül. Pont olyanok, mint amilyen te — bocsánat, nem te, hanem az a bizonyos tespedt haverod — is lehetnél, ha néha le tudnád győzni a csillezgető énedet, és nem furdalna minden hétfőn a lelkiismereted.

Hova menjek enni, ahol kutyabarát a tulaj, és hova sétálni, ha nem a megszokottra vágyom?

Mint a neve is sugallja, az Olyanjó! nem a Tripadvisor vagy a Google Maps: ide csak olyan programok kerülnek fel, amik tényleg jók. Ha valahol rossz tapasztalat érte a szerzőket, akkor inkább nem írnak róla.

 

Akkor miről írnak? Szuper vendéglátóhelyekről — kocsmákról, bárokról, éttermekről, szálláshelyekről —, városi sétákról, erdei túrákról, hasznos időtöltési tippekről, és mindenről, ami segít szétszakítani azt a baromi vastag láncot, ami a kanapédhoz és a digitális világodhoz köt.

 

A helyeket és programokat az oldalon mindenféle szempontok szerint szűrheted: önálló menüpontot kaptak a kutyabarát és gyerekbarát vendéglátóhelyek és programok, természetesen van külön étel-ital és szálláshely szekció, a magazinban pedig a megszokottól eltérő, izgalmas programötleteket és tippeket találsz. Ráadásul mindent elérsz egy térképes keresőfelületen is.

 

Szóval nincs további mentség: dobd el azt a francos kontrollert, nézz körül az Olyanjó! oldalán, és aztán irány a nagyvilág!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

További cikkeink a témában