Tudtad, hogy Dominika utazás szempontjából az egyik leginkább keresett térség a Karib-tengeren? A körülbelül hazánk területének felével megegyező Dominikai Köztársaság elképesztően változatos földrajzi adottságokat tudhat magáénak. Homokos partszakaszai több száz kilométer hosszan nyúlnak el, buja növényzet, folyók és vízesések váltják egymást, sőt, 29 nemzeti park is megtalálható a területén. Ez sokat elárul arról, hogy elsősorban kiknek ajánlják a szakemberek a térség felkeresését.

Bár a globalizáció a dominikaiakat sem kerülte el, de társas kapcsolataikban megmaradt a jószándék, a segítőkészség és az egymás iránti tisztelet. Ezt tapasztalhatják a turisták is. Az életvidám helyiek tisztában vannak azzal, hogy a jelen számít igazán, így nem rágódnak a múlton és a jövőt a holnapra bízzák.

Elképesztő strandok

Dominika utazás kapcsán elsősorban a lélegzetelállító strandjainál fogva érdemel figyelmet. A homokos partok, a türkizkék víz és a kókuszpálmák pazar kikapcsolódást kínálnak. A parton sorakozó bárok teraszairól gyönyörködhetsz a naplementében, miközben egy jéghideg cuba librét kortyolgatsz. Ha klimatizálódtál és beleszoktál a paradicsomi környezetbe, akkor irány a vízi sportok valamelyike! Szörfözhetsz, búvárkodhatsz, de a wakeboardozás és a vízisízés is egészen másfajta élményt kínál, mint a hazánkban elérhető lehetőségek.

Hajókirándulások paradicsomi látvánnyal

A napsütés és a víz szerelmesei hajókirándulások keretein belül fedezhetik fel a környező szigeteket. A terepjárós szafari utaknak köszönhetően a nemzeti parkokról szerezhetsz élményeket, megismerve a helyiek életmódját. Az általuk készített finomságokat megkóstolva kerülhetsz közelebb ahhoz a bizonyos dominikai vendégszeretethez.

Ha pedig nem volt elég az aktív nappali programok valamelyike, akkor irány az éjszakai élet! A tengerpartok környékén bárok és szórakozóhelyek várják a latin zene iránt rajongókat. A bachata, a merengue és társaik garantáltan magukkal ragadnak. A hajnalig tartó bulizással azonban vigyázz, mert a következő napon újabb kalandok várnak rád! Dominika utazás céljából egyre inkább keresett a hazai turisták körében is.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában