Jó ideig a fém homlokzatburkolatok kizárólag a gyárak és más ipari épületek sajátosságai voltak. Manapság viszont a modern, letisztult otthonok egyik legtrendibb épületelemeinek számíthatnak – már amennyiben jól választjuk meg őket. Íme, pár ok, miért érdemes a családi házaknál is alkalmazni ezeket.

Modern, letisztult dizájn

A mai modern, minimalista vagy indusztriális stílusú épületeknél kifejezetten mutatós lehet a megfelelően megválasztott fém homlokzatburkolat. Ezeket különféle színekben vagy akár eredeti fémes árnyalatban, különleges szálcsiszolással is megvásárolhatjuk már. Kinézete egy családi ház esetében nem csak modern, innovatív hatást kelt, de kifejezetten egyedivé teheti az épületet. Attól függően, mi a cél, akár a teljes homlokzat is burkolásra kerülhet. A hagyományos családi házak esetében sem ördögtől való e burkolattípus használata. A klasszikus nyeregtetős, cserepes házaknál ugyanúgy alkalmazhatóak. Manapság már könnyen elérhetőek olyan fém burkolatok, amelyek megszólalásig hasonlítanak a fához – különféle színek használatával pedig tökéletesen beilleszthetőek akár egy rusztikus családi ház stílusába is.

Egyszerű felszerelés és formálhatóság

Általában a fém homlokzatburkolati elemek sávos vagy kazettás részekből állhatnak össze. Jó részük egyszerűen összepattintható – vagyis nagyon könnyedén és gyorsan felszerelhetőek. Acélból és alumíniumból is készülhetnek egyaránt. Ez lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag akár a kőhöz, akár a fához megszólalásig hasonló felületeket hozzanak létre rajtuk. Ebből a szempontból sokkal könnyebben cserélhetőek, mint a hagyományos burkolatok. Ha pedig az ilyen fém homlokzatburkolat felrakásának árait nézzük, akkor egyértelműen látható, hogy családi házak esetében ez talán a legalacsonyabb. Ugyanis az árak az épület magasságától is erősen függhetnek. Egy családi ház esetén már akár 17 ezer forintos négyzetméternyi áron is kaphatunk szakembert.

Strapabíróság

A fém homlokzatburkolatok nagy előnye, hogy a klasszikus fával ellentétben a megfelelő minőségű lemezek sokkal tovább megtartják újszerű állapotukat. A gyárépületek annak idején pontosan ezért alkalmazták, illetve alkalmazzák a mai napig, hiszen egy relatíve igénytelen, mégis tartós és mutatós épületelemről van szó. Ezen kívül pedig, mivel fémből készülnek, tökéletesen állják az időjárás viszontagságait, ezért jó befektetésnek bizonyulnak.

Akár egész épületekre is alkalmazhatóak

Manapság igazán nagy divatjukat élik a különféle konténerházak. Ezeket nem csak konténerekből alakítják ki, de néha hagyományos épületekkel is imitálják ezt a stílust. Ez egyrészt modern, mégis kissé steam-punk jellegű kinézetének köszönhető, másrészt pedig egy teljes fémburkolatú épület rendkívül könnyen tisztítható. Ez a megoldás azoknak lehet szimpatikus, akik kedvelik a szokatlan, futurisztikus megoldásokat. Ma már rengeteg olyan építész tervez hasonló burkolatú házakat, amelyek alapján remekül látható, hogyan néznek ki ezek az otthonok. Ráadásul a plusz szigetelés mellett strapabíró burkolatot kapunk, amit sokkal egyszerűbb lesz átfestetünk, mint a hagyományos megoldásokat.

Tökéletes választás nyaralókhoz

Kisebb épületeknél, mint például nyaralóknál kifejezetten sok előnye lehet a fém burkolatoknak. Egyrészt mivel nem tartózkodunk rendszeresen ezekben az épületekben, egyébként is jobb, ha több védett felület található rajta, amit nem tudnak könnyedén megrongálni az illetéktelenek. Egy fém burkolat tökéletes megoldást jelent erre nézve. Nehezen rongálható, igénytelen és mégis mutatós kinézetet kölcsönöz bármely nyaraló számára.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mire használható az ügyfélkapu?