A cellulit, vagy hétköznapi nevén narancsbőr rengeteg ember életét megkeseríti. Ez a makacs bőrelváltozás leggyakrabban a combok és a fenék környékén jelentkezik, de a test bármely más, vastagabb zsírréteggel rendelkező részén is kialakulhat. Ezeken a területeken a bőr veszít feszességéből és göröngyös, hepehupás lesz, hasonlóképpen, mint a narancs héja. Ez sok mindenkinek okoz kellemetlen perceket, főleg, amikor beköszönt a bikiniszezon.

Szállj szembe aktívan a zsírral!

Mivel a cellulit leggyakoribb oka a megnövekedett testzsír, a problémát legkönnyebben zsírégetéssel lehet orvosolni, aminek a legnyilvánvalóbb módja az egészséges, aktív élet. A rendszeres testmozgás ráadásul nem csak arra kiváló, hogy megszabaduljunk a felesleges zsírpárnáktól, de az immunrendszert is erősíti és számos egyéb hasznos élettani hatása is van.

Persze attól még, hogy mozgunk, nem biztos, hogy azonnal eltűnik a narancsbőr. Érdemes olyan sportot vagy edzést választani, ami elég intenzíven égeti a zsírt és azon belül is a kérdéses területre fókuszál. Ilyen konkrét problémával érdemes akár személyi edzőhöz fordulni, aki segít egy olyan edzésterv összeállításában, ami kifejezetten a cellulit által érintett részeket célozza.

 

Mindennapos kezelés narancsbőr elleni gél segítségével

Rengeteg féle termékkel találkozhatsz a szépségápolás területén, ám ezek közül csak kevés az, amely ilyen kényes kérdésekben képes javulást hozni. A narancsbőr elleni krém valódi változást okozhat mindazok életében, akik a cellulit miatt testük egy részét szégyellik, ezért kénytelenek takargatni a világ elől.

Az összes ilyen zsírégető krém a bőrbe masszírozva fejti ki hatását, hiszen az így felszívódó jótékony hatóanyagok és a masszázs együttesen működnek a legjobban. Sok zsírégető gél tartalmaz olyan összetevőket, amelyek melegítő hatással bírnak, és ezzel járulnak hozzá a zsírégetéshez. Nem ritka, hogy koffein, sőt akár paprika is található az alapanyagok között.

 

Tudatos táplálkozás: a feszes popsi titka

Akár tetszik, akár nem, a szépség és az egészség óriási részben a táplálkozáson múlik. Teljes és kiegyensúlyozott étrendet testünk meghálálja: cserébe szép lesz, energikus és számtalan problémától szabadít meg minket. Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkinek őrült diétázásba kell kezdeni: inkább kérjük ki táplálkozási tanácsadó szakember véleményét!

 

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A sátrazás, mint felejthetetlen élmény