Napjainkban nagyon nehéz helyzetben van a gazdaság. Két jelentős hatás is befolyásolja most a világgazdaság árait. Nézzük, mik történtek az elmúlt hetekben! Milyen árfolyamszinteket láthattunk a bitcoin háza táján, és mik a legújabb hírek?

A negyvenezer dolláros szintet is elhagyta a bitcoin

 

Egy ideig azt láthattuk, hogy több ezer dollárral is meghaladta a legfontosabb kriptovaluta a negyvenezer dolláros árfolyamot, napjainkban azonban az is jó, ha sikerül ezen szint közelében maradnia az eszköznek. Az előző időszakban nagyrészt ez sikerült, sőt, sok alkalommal meg is haladta a bitcoin ezt a mágikus szintet. Természetesen voltak rosszabb időszakok is, és a 39.000 megközelítésére is voltak példák.

 

Ezek alapvetően nem túl szép számok. Főleg annak a tükrében, hogy az előző hónapban elég határozott kitörési lehetőségek is mutatkoztak a kriptovalutákat illetően. Most így visszatekintve már látszik, hogy ezek a pontok kudarcba fulladtak. Természetesen még van esély a növekedésre, de a jelenlegi események tükrében nem lehetünk bizakodóak abban, hogy kedvező irányban változnak a dolgok.

 

Egyesek szerint a 38.000 dolláros szint lehet a különböző cél

 

Sokan vélekednek úgy, hogy a 38.000 dolláros szint lesz az, ahol meg fog állni az árfolyamesés. Sőt, egyesek szerint gyorsan vissza is fog pattanni onnan a bitcoin. Emellett azzal is számolnunk kell, hogy ha mégis átlépi ezt az alsó vonalat a bitcoin árfolyam, szinte biztosan további jelentős eséssel kell szembenéznünk.

 

A 42.000-es szint, mint ellenállás

 

A 42.000-es szintre több hétig támaszként gondolhattunk, most viszont úgy tűnik, hogy inkább ellenállásként funkcionál. Alapvetően minden kriptovalutára rájár a rúd. A bitcoin és az altcoinok is nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Nézzük, mik azok az okok, amik ezt okozzák!

 

Évtizedek óta nem láthattunk ekkora inflációt

 

A Bank of America pont a napokban hozta nyilvánosságra a legújabb inflációs adatait. Jelentésük szerint az előző évhez képest nyolc és fél százalékkal romlott a pénz fizetőképessége az USA-ban. A nyolcvanas évek óta nem volt ennyire elkeserítő a helyzet ebben az országban.

 

Egyértelműen két hatást lehet felelősségre vonni ezért a rettenetes értékért. Az egyik a világjárvány gazdasági hatása, a másik pedig a nemrég kezdődött kelet-európai háború. Utóbbi kettőből az egyik is borzasztó következményekkel járna, most viszont egyszerre támadják az árfolyamokat. Az elemzések szerint ráadásul ez még csak a kezdet. A jövő még nagyobb kihívások elé fogja támasztani a gazdaság szereplőit és a befektetőket.

 

Ezekben az időkben nem árt figyelemmel kísérni a történéseket. Csak ez biztosíthatja, hogy a lehető legjobb döntéseket hozhassuk, ha eljön az ideje.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés